Eminems turné i Australien hotad

NÖJE

Eminems första turné i Australien är hotad.

Kvinno- och familjeorganisationer försöker få den australiensiska regeringen att neka Eminem visum in i landet.

Foto: AP
Eminem – för ful i munnen för Australien?

Familje- organisationen ”Australian Family Association” anser att den amerikanske rapartisten Eminem exploaterar ungdomar och utsätter dem för våldsbudskap, uppger brittiska BBC.

– Vissa av Eminems budskap, speciellt våldet, det sexuella våldet, hjälper verkligen inte till att minska självmorden och drogmissbruket i landet, säger Bill Muehlenberg från ”Australian Family Association”.

Eminems kriminella förflutna är ett argument organisationen använder sig av i sina försök att få myndigheterna att inte låta artisten komma in i landet. Men Eminems våldsamma, homofobiska och kvinnoförnedrande texter är organisationens huvudargument.

Alla håller emellertid inte med om att Eminem utgör ett hot mot australiens ungdomar.

– Det är ganska naivt och orealistiskt att tro att alla artister och underhållare ska måla världen i rosa, säger Eminems australiske promotor Michael Gudinski.

De australiensiska fansen hoppas nu på att regeringen inte låter sig påverkas av familjeorganisationerna. Planen är att Eminem ska spela i både Sydney och Melbourne i juli.

En talesman för immigrationsmyndigheten i Australien sade att Eminems personlighet och kriminella förflutna kommer att vägas mot underhållningsvärdet såväl som de arbetstillfällen som turnén medför när beslutet om visum ska tas, uppger BBC.

Stina Nygårds

ARTIKELN HANDLAR OM