”Sommarnöje” ska göras om

Mindre krångel - mer Oldsberg

NÖJE

Bingolottos "Sommarnöje" i TV 4 får en ny kostym.

Sjunkande tittarsiffror och kritik från programledaren Ingvar Oldsberg tvingar producenterna att förändra programmet.

Mindre krångel och mer Oldsberg är nya strategin.

De sjunkande tittarsiffrorna tvingar TV 4 att göra om "Sommarnöje", något som programledaren Ingvar Oldsberg är nöjd med.

Som Aftonbladet berättade i går så har TV 4-satsningen "Sommarnöje" haft stadigt sjunkande tittarsiffror sedan premiären den 10 juni. Första programmet lockade 887 000 tittare.

I söndags var de bara 525 000.

Nu tvingas tv-producenterna tänka om, bland annat efter kritik från programledaren Ingvar Oldsberg.

"Folk förstår inte tävlingen"

- Jag flaggade tidigt för att programtiden var för kort och att programmet innehöll för många moment. Dessutom förstår inte folk tävlingen och det är inte bra, säger han till Aftonbladet.

Vid ett möte med produktionsbolaget i går framförde Oldsberg sina förslag på hur programmet kan förbättras. Och efter 30 år i branschen väger hans åsikter tungt. Så tungt att programmet nu görs om.

"Det blir ingen revolution"

- Det blir ingen revolution men vi ska skära ner momenten och istället fästa uppmärksamheten på en grej. Jag vill prata med folk och när jag bara har 45 sekunder så funkar det inte. Då kan man lika gärna ha någon annan programledare i stolen.

Kjell-Åke Hansson, producenten bakom "Sommarnöje", håller med om att tv-programmet har vissa svagheter.

- Vi har inte exakt samma åsikter som Oldsberg, men jag tycker också att det har varit för tight, lite för ont om tid. Det är för många moment i programmet.

Och nu hoppas han att det nya upplägget, som kommer att införas redan till nästa program, kan locka tillbaka tv-publiken.

- Vi vill skapa en större spelyta för Oldsberg. Får han bara mer tid för sina intervjuer så blir det ett alldeles utmärkt spelprogram.

Fotnot: I gårdagens Aftonbladet uppgavs felaktiga tittarsiffror för programmet som sändes den 24 juni. Den felaktiga siffran, 355 000, ska i stället vara 525 000. Vi beklagar detta.

Anna Hansson,Hannah Sjöström

ARTIKELN HANDLAR OM