Anders Lundin i båtdrama – gick på grund i hårt väder

Dramatik när inspelningen av Robinson började

1 av 2
Anders Lundin: – Det var enormt stressigt.
NÖJE

Inspelningen av årets "Expedition: Robinson" har börjat högdramatiskt.

Programledaren Anders Lundin och hans team gick mitt i natten på grund med sin båt i oväder på den Sydkinesiska sjön i Malaysia.

- Det var enormt stressande, säger Anders Lundin.

Inspelningarna av "Expedition: Robinson 2001" är nu i full gång i Malaysia.

Det var i förrgår eftermiddag svensk tid som programledaren Anders Lundin och hans team fick uppleva några dramatiska timmar.

De var ute med en båt för att lasta på en del material från en grannö till Rapang, där de 15 deltagarna nyligen sattes i land.

- Det var mitt i natten och vi såg ingenting. Plötsligt stötte vi på ett grund och motorn stannade. Vi tänkte att det är kört med båten och vad gör vi nu. Det var enormt stressande, berättar Anders Lundin.

Men det skulle bli värre.

Åskan började mullra och blixtarna kom allt tätare. Och eftersom de inte kunde se himlen visste de inte hur vädret skulle utveckla sig.

"Jag trodde allt skulle spricka"

Dessutom började det blåsa upp.

- Jag tänkte: shit, nu spricker allting. Jag höll på att bita sönder mina naglar av spänningen. Vi trodde vi skulle bli sittande där på grundet, säger Anders Lundin.

Men efter några minuter fick de loss båten och de kunde fortsätta sin färd mot fastlandet.

Samtidigt började det ljusna och vädret klarnade upp.

- Det var mycket skönt. Det var några riktigt jobbiga minuter. Det värsta var att det var becksvart och att vi inte hade en aning om hur vädret skulle bli.

Förutom båtdramat tycker Anders Lundin att årets "Robinson" har börjat utmärkt.

Tufft för deltagarna

Frågan är om deltagarna - som nu varit landsatta på ön i två dagar - tycker likadant. I år är det nämligen tuffare än någonsin i den stekheta ömiljön.

- Jag tror att en del fått något av en chock. Det tycks inte som de riktigt tror på vad de sett på tv och att de blir överraskade när de märker hur tufft det faktiskt är, säger Anders Lundin.

Klas Lindberg