Två potentiella sommarplågare

1 av 2
NÖJE

Sommar. Sol, bad, ledighet. Och massor av musik.

Puls har pratat med två artister vars låtar kan bli sommarplågor.

Namn: Daniel Papa Dee Wahlgren.

Ålder: 34.

Om Hottie hottie girls: - Det är en slags respektfull hyllning till kvinnan. Det blev en väldigt skön balans i låten när Lady Saw gjorde sin del, annars kanske det bara blivit en till låt om snygga tjejer. Men det är verkligen en hyllning till kvinnan - och med Lady Saw som är den hårdaste raggadancehall artist blir det en. Hon har alltid varit hård och tuff men ändå hon är ändå alltid väldigt kvinnlig och feministisk.

Fungerar den bra som sommarlåt?

- Ja, det tycker jag. Reggae förknippas ofta med sommar men min åsikt är att man kan lyssna på reggae i november.

Egen sommarfavorit?

- Jag tänker inte årstider utan bra låtar är bra oavsett årstid. det handlar mer om vilken sinnesstämning man är i.

Vad gör du i sommar?

- Jag är ute på turné med mitt band. Vi finns ute i landet.

Namn: Elena "Antique" Paparizon.

Ålder: 19.

Om I would die for you:

- Egentligen handlar den om två olika grejer - på engelska handlar den om sårad kärlek, "Hallå titta på mig jag dör ju får dig". På grekiska är det snarare en bekräftelse - "Jag satte mig ner och insåg hur mycket jag älskar dig och det är bara din famn som får mig att känna mig levande. Och jag känner att jag skulle kunna dö för dig för jag vet att du älskar mig". Jag gillar faktiskt den grekiska texten mer.

Fungerar den som sommarlåt?

- Ja, det tror jag. Sommaren är perfekt för kärleken. Då är det många romanser som blommar upp och många som bryter upp efter sommaren. Det viktigaste i en låt är att människor kan känna igen sig och därför tror jag att det är så mycket klyschor i kärlekslåtar. Men kärleken finns ju överallt. Lyft en sten så finns kärleken där också.

Egen sommarfavorit?

- Bossons "One in a million" - jag blir så glad när jag hör den låten. Den känns så stor. Man vill ligga på gräsmattan och kolla upp i himlen.

Vad gör du i sommar?

- Det blir mycket jobb men vi åker säkert till Fjäderholmarna eller skärgården om vi är hemma i Sverige. Är vi i Göteborg åker vi till Lysekil eller Marstrand. Vi får väl se.

Jorunn Amcoff