Robinson-deltagare förd till sjukhus

Fick kraftig hjärnskakning efter olycka – avbryter tävlingen

Foto: Lotte fernvall
Alla årets Robinson-deltagare.
NÖJE

Redan andra dagen på ”Robinson”-ön försvann den första deltagaren.

Efter att ha halkat på en klippa och slagit i huvudet fick personen en kraftig hjärnskakning. Deltagaren ska nu flygas hem till Sverige.

- Det känns rätt bittert, säger deltagaren till Aftonbladet efter olyckan.

En deltagare i årets Expedition: Robinson tvingas lämna Malaysia efter att ha fått en kraftig hjärnskakning som ledde till svår huvudvärk, synförlust och svimningsanfall.

Det var under natten expeditionens andra dag som deltagaren halkade på en klippa vid stranden.

- Personen mådde tydligen ganska bra direkt efter olyckan men blev sämre och sämre under kvällen. Personen gick tillbaka till tältet och kollapsade. Lagkamraterna fick kalla på hjälp, berättar Aftonbladets utsände Robinson-bevakare Klas Lindberg på telefon från Malaysia.

Deltagaren talade med Aftonbladet efter olyckan.

- Jag mindes ingenting förrän jag vaknade på sjukhuset. Det känns rätt bittert att det ska sluta så här men hälsan måste gå i första hand, sa den skadade då.

På tisdag går planet med deltagaren tillbaka till Sverige.

- Jag har pratat med läkaren och de ansvariga här och bestämt mig för att avbryta. Röntgen visade att jag inte har någon blödning i huvudet och jag är på bättringsvägen men den här tävlingen kräver att man är i form och det är jag inte nu, säger den skadade till TT:s utsände.

Avslöjar inte namn

Stämningen bland lagkamraterna var dämpad efter olyckan.

- De blev ju ganska förskräckta när det hände, men efteråt var de nog mest lättade över att personen klarat sig, berättar Klas Lindberg.

Sveriges Television (SVT) har beslutat att varken namn eller kön på den skadade deltagaren får avslöjas förrän under höstens tv-sändningar.

Det första ö-rådet blev nu utan utröstning.

Tuff början

Expedition: Robinson har nu kommit till sin femte dag och det första programmet är redan inspelat, men förhållandena för de tävlande är värre än vanligt.

- De har fortfarande inte fått sin packning, de lever i samma kläder som de hade när de åkte från Arlanda. Från oss har de inte fått annat än sololja, vatten och en machete, men macheten fick de inte förrän i går och någon eld har de inte kunnat göra så de har väl mest levt av tång och kokosnötter, säger Svante Stockselius på SVT till TT.

Läs mer om Robinson:

Fakta: Expedition: Robinson 2001

Anna Lindman/TT ,Klas Lindberg,Mattias Källman