Vem gjorde låten?

NÖJE

Det spelas mycket bra musik på tv. Och, ähm, mycket mindre bra. Aftonbladets tv-bilaga får varje vecka en hel hög med frågor om låtarna. Puls Annika Norlin hjälper till och svarar.

Har du en fråga? Mejla [email protected]

Vilka är vattenlåtarna?

Först skulle jag vilja veta vem som sjunger den gamla låten i Bonaqua -reklamen. Nästa fråga gäller även den en dryckesreklam. Vem sjunger låten till Ramlösa-reklamen där gubbarna spelar golf?

Bonaqua-låten heter "Salsi puedes" och framförs av den columbianska orkestern Lucho Bermundez y su orquesa. För tillfället går den inte att få tag på i Sverige, men förhandlingar pågår mellan Coca-Cola Company och upphovsmännen.

I Ramlösareklamen med golftävlingen är det introt till "Gimme some dreaming" med the Sinners som används.

Vem gör "Buffy"-musiken?

Jag skulle vilja veta vilka som spelar låtarna till "Buffy och vampyrerna" och "Star Trek: Voyager 4". Finns de på skiva?

Jerry Goldsmith har gjort temat till "Star Trek Voyager" som finns på singeln "Star Trek Voyager: main title".

"Buffy the vampire slayer theme" framförs av gruppen Nerf Herder och finns på "Buffy the vampire slayer: the soundtrack".

Vilken är Carmelas favoritlåt?

Jag undrar om ni kan hjälpa mig med att hitta titeln på en av Andrea Bocellis låtar. Den låt jag letar efter har spelats upp i "Sopranos" flera gånger. I ett avsnitt av spelades den när Tony Sopranos fru, Carmela, satt med några väninnor på en restaurang och åt middag.

Carmelas favoritlåt - som återkommer även i senare avsnitt - finns konstigt nog inte med på soundtracket till "The Sopranos". Låten heter "Con te partiro" och kommer från Andrea Bocellis album "Romanza".

Kan man få tag på danslåten?

Såg programmet om Peter Jöback 26/5 och upptäckte en underbar låt. Det var dansnumret till en låt som i eftertexterna kallades "Rich man"s frug". Undrar nu var den kommer ifrån, var man kan få tag på den med mera.

"Rich man"s frug" är en låt från musikalen "Sweet charity". Den är komponerad av Cy Coleman och finns utgiven i flera varianter med olika ensembler.

Det är ingen AC/DC-låt

Vad är det för låt som spelas i reklamen för oddset (ni vet den med Börje Salming)? Finns den att köpa?

Tyvärr, Martin. Oddset-signaturen är specialskriven av en studiomusiker och är inte längre än den är i reklamen.

- Det är alltså INTE en AC/DC-låt, förtydligar Anders Friberg på Svenska Spel som fått en hel del förfrågningar om på vilken AC/DC-skiva man kan hitta den.

Jag måste få tag på låten

Hej! Ni måste bara hjälpa mig med att ta reda på en låt från en tv-reklam: Imac:s cd-brännare med en manlig sångare som sjunger "She burns like the sun, I can"t look away".

"Sunburn" heter låten som är skriven av Matthew Bellamy, sångare i brittiska bandet Muse. Låten finns på Muses första album, "Showbiz".

Jingeln går inte att köpas

Jag undrar vad det är för låtar som går i TV 3:s reklam på hockey-VM (somliga har det andra inte). Den ena reklamfilmen är det en man som går före i en kö och i den andra är det en man som är på en krog och raggar.

Surt nog är även denna låt en specialskriven jingel som alltså inte går att köpa. "A littlelonger" heter den och är skriven av Stephen Boyd.

Behöver extremhjälp

Vad heter låten som spelas på Levi"s reklamen för twisted jeans" riktigt extremtaxam om ni kunde svara.

"Before you leave" med Pepe Deluxe finns som singel.

Vem spelar låten i "Fallet Henry"?

Hej jag såg filmen "Fallet Henry" eller som den heter på engelska "Regarding Henry" i torsdags (26 april). I filmen så spelas en instrumental låt som är så bra. Den är återkommande genom hela filmen och jag skulle bli väldigt glad om ni kunde tala om vem som spelar och om det går att få tag på den på cd.

"Pianokonsert nummer 21 i C" av Mozart är i "Fallet Henry" inspelad av orkestern Camerata Labacensis.

Vilken låt sjunger Larry?

Snälla hjälp mig, vilken låt var det som Larry i "Ally McBeal" sjöng i sista avsnittet den 16/5 eller nåt sånt. Vad heter den och går den att få tag på. Jag tyckte att den var superbra och skulle vara väldigt tacksam för hjälp.

I ett avsnitt av "Ally McBeal" sjunger Robert Downey Jr en låt till Ally. Det är en lugn och lite sorglig julsång som jag tror jag hört någonstans förut. Vad heter den och hur får man tag på den?

Låten, som Larry ( Robert Downey Jr) sade sig ha skrivit till Ally, är egentligen en Bob Seger-låt: "Chances are". Den finns bland annat på soundtracket till Sandra Bullock-filmen "Hope floats" som en duett mellan Seger och Martina McBride.

"Jullåten" är en av Joni Mitchells mest kända. "River" heter den och finns på hennes album "Blue".

Dido sjunger "Roswell"-låten

Hej!Jag undrar vem det är som sjunger till tv-serien "Roswell" i TV 3, vad låten heter och i fall man kan köpa den?

"Here with me" sjungs av Dido och finns med på hennes senaste album "No Angel".

Vem gör signaturmelodin?

Hejsan! Jag skulle jättegärna vilja veta mer om den SUPER-bra låten som är signaturmelodi på "Dawson"s creek"! Finns den att köpa? Jag skulle bli jätteglad om ni kunde svara!

"I don"t want to wait" med Paula Cole finns på soundtracket "Songs from Dawson"s creek" men även på Paulas egna album, "This fire". Tips: det finns en hel hemsida bara om låtarna i "Dawson"s creek": www.dawsonscreekmusic.com

Vad heter gymlåten i "Perfect"?

Natten till onsdag den 30/5 sändes filmen "Perfect" och cirka 25-30 minuter in i filmen visades en scen inifrån ett gym och en härlig låt spelades. Jag uppfattade bara fragment av texten vilka jag tyckte lät som "I"ll do anything", "Hip hop" samt "Work out hip". Förhoppningsvis tittade jag på textremsan, men som traditionen förebjuder bryter tv någonstans mitt i. Går det att med dessa fakta få fram titel och artist?

Hm. Temat i "Perfect" är ju liksom genomgående work-out, men International movie database (www.imdb.com) informerar om några möjliga kandidater: "I sweat (going through the motions" med Nona Hendrix, "Wham rap (enjoy what you do)" med Wham! eller "Hot hips" med Lou Reed. Du kan nog själv avgöra vilken låt det var: var det en kvinna som sjöng är det Nona Hendrix, var det en man som lät som en kvinna var det Wham och var det en sur jävel med mörk röst var det Lou Reed.

Ekan2