Spela knäppt

1 av 3
Ur spelen "Seaman", "Inu no sanpo" och "Cyberpounce".
NÖJE

Leka kommandosoldat? Köra racerbil?

Glöm det. Nu gäller hundpromenad och strålskadade fiskar.

Puls Henrik Rudin listar de vildaste spelidéerna.

Cyberpounce

PC (finns på www.cyberponce. com)

Har kissen tråkigt? Köp ett spel! "Cyberpounce" är en samling tidsfördriv som håller älsklingen sysselsatt när du är borta. Möss hoppar omkring, firrar guppar i virtuellt vatten. Ja, här finns allt för 2000-talets nöjesmedvetna katt.

Harvest moon

GAMEBOY MED FLERA

Du är bonde. Föd upp höns, valla kor och se skörden växa. Roligare än att se gräset växa, faktiskt.

I am an air traffic controller

GAMEBOY ADVANCE (ej i Sverige)

Sikten är noll, slot-tiden helkörd och värst av allt - drinkarna är slut. Ta ner planet! Att vara flygledare i "I am an air traffic controller" är dödligt spelallvar. Låt vara med söt grafik. Och att titeln låter som en barnbok. "Totte flyger", typ.

Inu no sanpo

ARKADSPEL (ej i Sverige)

Kliv upp på löparbandet, greppa kopplet - och gå ut och gå med hunden. Sådan husse sådan... ja, välj allt från pudel till labrador. Akta trafiken, håll voffsingen glad - och låt honom inte sätta tänderna i avskrädet längs vägen.

Microsoft train simulator

PC

Enkelspårigt? Urspårat? Raka spåret till spelhistorien? Ursäkta, Märklinfantaster och "trainspotters". Men det är roligare att spaka tjutande jaktplan än att dra i ångvisslan och tuffa fram i en tågsimulator.

Seaman

DREAMCAST (ej i Sverige)

"Seaman" påminner om en kraftigt strålskadad manlig sjöjungfru om du har sett en sån. Du kan prata med honom i mikrofon - han svarar dig uppstudsigt med spöklik stämma. Varför vi ska bry oss om att mata otäckingen och hålla akvariet i behaglig temperatur är rent obegripligt.

Vib ribbon

PLAYSTATION

Linus på linjens kaninkusin Vibri skuttar med spänstiga ben över geometriska former genererade av ljudvågorna från japansk plastpop. Eller till Slayer eller Excellence eller vad du nu har i din skivsamling. "Vib ribbon" är en helsjuk tripp - i svartvitt, dessutom.

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM