Hultsfred får 5,4 miljoner

Regeringen satsar på nya projektet Rock City

NÖJE

Hultsfred blir Musiksveriges verkliga Mecka.

Regeringen satsar nu 5,4 miljoner på Rock City.

– Det är väldigt mycket pengar. Det känns riktigt, riktigt bra, säger Patrik Axelsson, ordförande i Rockparty.

Foto: Magnus Wennman
Patrik Axelsson, ordförande i Föreningen Rockparty är förvånad och glad över regeringens beslut att stödja projektet Rock City i Hultsfred.

Rock City är samlingsnamnet på ett projekt för musik, IT och upplevelseindustri i Hultsfred.

Upplevelseindustri

Rockparty som arrangerar Hultsfredsfestivalen äger 51 procent av Rock City men projektet är helt frikopplat från festivalen.

Tanken är att Rock City ska satsa på nyföretagande inom upplevelseindustrin. Just nu byggs lokalerna för Rock City. 3 000 kvadratmeter där Rockparty, högskolelinjen Music Management, forskning och olika småföretag ska inrymmas.

– Vi ansökte om pengar men trodde aldrig att vi skulle få så här mycket. Vårt mål är att det blir 90 nya jobb på tre år, säger Patrik Axelsson som också sitter i styrelsen för Rock City.

De 5,4 miljonerna är uppdelade på en treårsperiod och först och främst kommer Rock City tillsätta en projektgrupp för att jobba fram nya idéer.

– Vi vill bygga vidare på det vi redan har men också hitta nya lösningar kring företag och entreprenörskap inom musik och IT, säger Patrik Axelsson.

Att regeringen valt att satsa så hårt på Hultsfred är han inte förvånad över.

– Vi har ett starkt varumärke, har visat upp mycket goda idéer genom åren och dessutom har vi en stor entusiasm, säger han.

Starkt varumärke

Det bekräftar också statsrådet Ulrica Messing. Hon kallar till och med Rock City och Hultsfred ett av Sveriges starkaste varumärken.

– Jag hoppas att det inte finns något tak för deras lust att växa, det finns inget tak för regeringens vilja att stötta dem, säger hon och hoppas att Hultsfredsandan ska sprida sig till andra orter.

Patrik Axelsson framhåller att föreningen Rockparty och Rock City betytt mycket för Hultsfreds kommun.

– Det här var en kommun folk flyttade ifrån. Nu är det tvärtom.

Festivalen bara växer och växer...

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM