Puff Daddy: Jag är kär i mitt jobb

Nu kommer den skandal- omsusade stjärnans nya skiva

NÖJE

LONDON

Jennifer Lopez. Misshandel och skandaler.

Puff Daddy kan skapa rubriker.

Men kan han fortfarande skapa hits?

"Kalla mig Puffy" Sean Combs nya artistnamn är P. Diddy. "Men ni får gärna fortsätta kalla mig Puffy", säger han när Aftonbladet träffar honom i London. Foto : KEITH HAMMETT

Sean "Puff Daddy" Combs har kommit på blixtvisit till Europa för att prata om sin nya skiva "The saga continues". En skiva som ska rädda hans rykte. Få varumärket och nöjesfabriken Puffy tillbaka på fötter efter ett år kantat av skandaler och personliga katastrofer.

Inte planerat

- Det här albumet var inte planerat. Efter rättegångarna i vintras bestämde jag mig för att ta ledigt ett tag. På nätterna hängde jag i studion, lekte och gjorde musik. Plötsligt hade jag en hel skiva, säger Puffy.

I februari i år bröts Puffys två år långa förhållande med Jennifer Lopez. I april såg han sin vän Jamal "Shyne" Barrow dömas till tio års fängele för en skottlossning där Puffy var inblandad.

- Att göra skivan blev som terapi för mig. Jag har varit väldigt svag under den här perioden, säger Puffy.

Han sitter i en ljusgrå, rutig kostym på en exklusiv klubb i centrala London och pratar entusiastiskt om sitt nya album som är ett steg tillbaka till hans rötter.

- Mina senaste hits har byggt på samplingar av pophits. Nu har jag utvecklats som artist och gått vidare från det. Den här skivan är råare och smutsigare.

Gör debut på vita duken

Första singeln från albumet heter "Bad boys for life". I den stjärnspäckade videon medverkar bland andra Mike Tyson, Ben Stiller, Crazytown och Ice Cube. Puffy verkar själv bekväm framför kameran och avslöjar att skådespeleriet är hans nya passion. Han debuterar snart på stora duken i filmen "Made" av regissören Jon Favreau ("Swingers").

Många talanger

Han är rappare, producent, skådespelare, kläddesigner och affärsman - på samma gång.

- Jag är kär i mitt jobb, att underhålla människor. Det håller mig vaken på nätterna och det är det som ger mig energi hela tiden.

Och namnbytet?

Sean Combs artistnam är numera P. Diddy.

- Men ni får gärna fortsätta kalla mig Puffy.

Martin Gelin