”Det är kul att köra alla nya låtar”

Rockdrottningen Titiyo tar publiken med storm

NÖJE

Sveriges souldrottning, förlåt, rockdrottning, Titiyo har sålt platina för första gången i sitt liv. Tack vare singeln "Come along".

Nu är hon ute på turné.

Förra gången, för tre år sedan, svek publiken. Det lär inte hända igen.

Foto: ÅSA WESTERLUND
Trivs på vägarna Titiyo är ute på en lång sommarturné där hon mestadels spelar material från nya plattan. "Folk känns oerhört koncentrerade och lyssnar noga", säger hon.

Det var tre år sen sist. Sommaren 1998, men då var det inte så många som kom på spelningarna. Inte särskilt många köpte skivan heller.

I år är det annorlunda.

Måste tatuera sig

Singeln "Come along" har sålt platina - och det är första gången för Titiyo. Nu funderar hon på om hon måste tatuera sig.

- Jag har sagt att om jag någonsin säljer platina så ska jag göra det. Men jag vet inte vad jag skulle ha för motiv, så jag funderar på att skita i det...

Titiyo trivs på turné. I går var hon i Gällstad, i förrgår i Mariestad och i torsdags spelade hon i Sundsvall för en något svårflirtad publik.

- Men jag vann dem till slut!

Publiken är nyfiken

Överhuvudtaget är det mycket folk som kommer och tittar. Alla är nyfikna på den "nya" Titiyo, den som rockar i stället för soular.

- Det är fruktansvärt kul att köra alla nya låtar, vi öser på mycket mer live så det blir hårdare än på skiva. Folk känns oerhört koncentrerade och lyssnar noga, det är peppande.

Turnén är nästan nio veckor lång, men Titiyo försöker åka hem ganska mycket mellan spelningarna. För att koppla av och vara med dottern Femi, som har hunnit fylla åtta.

- Fast hon var med i Skellefteå och Umeå. Stod och hängde backstage. Hon är cool.

Maria Forsström