Snusk-juristen släpper ny skiva

Björn Rosenström: Den här gången är det inte lika grovt

1 av 2 | Foto: anna clarén
står för musiken ”Många förväntar sig att jag är som en 50-årig Eddie Meduza”, säger sångaren Björn Rosenström.
NÖJE

GÖTEBORG

Hans förra skiva var så snuskig att öronen krusade sig och kvinnoorganisationerna rasade. Trots det sålde den i över 100 000 exemplar. Nu har Björn Rosenström släppt en uppföljare som är något mer nedtonad.

De snuskiga visorna kom till Björn Rosenström redan i tonåren. På handelshögskolan i Göteborg fortsatte det och till slut bestämde han sig för att släppa en skiva.

- Jag ville på något sätt sammanfatta studentlivet med den skivan och hade inte en tanke på att den skulle sälja, berättar han.

Stoppade skivan

Men ordet spred sig även utanför Göteborgs studentkår och i december 1998 hade över 100 000 svenskar köpt "Låtar som är sådär". Men texterna ansågs vara kvinnoförnedrande och efter massiv kritik valde Rosenström att stoppa skivan.

- Jag förstod att alla inte mådde bra av den. Tanken var att alla skulle ha roligt, men så var det tydligen inte, säger han.

Uppföljaren "Glove sex guy" är även den på gränsen, men ändå betydligt mer nedtonad.

- Grovheten är inget självändamål. Jag är beredd på att den nya skivan kommer att bli granskad också. Men den här gången är det inte lika grovt och det blev så helt omedvetet.

Humoristiska texter

Björn Rosenström poängterar att texterna är att se som humoristiskt provocerande och att han inte för fram något seriöst budskap.

- Men jag står för musiken och är väldigt nöjd och stolt över den och den ska förhoppningsvis inte få någon att känna sig kränkt.

Han är utbildad jurist, men ägnar sig i stället åt musiken på heltid med eget skivbolag och promotionverksamhet.

- Jag är inte främmande för att göra mer musik i framtiden. Jag skulle nog ångra det om jag ändå har chansen.

Hannah Sjöström