Ricky Martin fick tanterna att dansa

Publikrekord för Allsång på Skansen

NÖJE

Den här gången fick tanterna konkurrens om de bästa platserna till ”Allsång på Skansen”.

Flera Ricky Martin-fans hade väntat vid Solliden-scenen sedan måndag kväll.

Foto: Mattias Carlsson
Ricky Martin svängde rejält på höfterna i Allsång på Skansen

Stämningen var lite mer än vanligt förväntansfull denna allsångskväll.

Det är första gången allsången kräver kravallstaket, och Skansens säkerhetsrutiner fick också ändras inför världsstjärnan Ricky Martins besök.

Allt förflöt emellertid lugnt under kvällen, trots att 15 000 åskådare kom för att sjunga och se Ricky Martin och de andra artisterna.

- Vi har med all sannolikhet satt rekord i kväll. Enligt Skansen är här 18 000 personer inne på området och 15 000 i publiken, sa projektledaren Johan Sandström strax efter programmet.

Lotta Engberg, Rickard Wolff och ”Galenskaparna och After Shave” var de svenska inslagen under kvällen, och Galenskaparen Anders Eriksson stod för kvällens överraskning när hans ”Farbror Frej” plötsligt dansade fram.

Som sista artist gick så Ricky Martin upp på scenen. Att döma av de högljudda tjuten från publiken gjorde han inte fansen besvikna. Ricky Martin började med att fyra av ”Loaded” tillsammans med sitt kompband.

– Welcome to the Allsång på Skansen, sa Lasse Berghagen och tog tillfället i akt att fråga världsstjärnan varför han ännu inte besökt Sverige med sin show.

– Jag kommer till Sverige minst tre gånger om året, jag känner mig som svensk. Jag måste komma hit med min show, sa Ricky Martin och tackade sina trogna svenska fans.

Och när Ricky Martin sedan försiktigt vandrade ut bland bänkarna under ”She Bangs” var det minsann inte bara tonårstjejerna som dansade.

Stina Nygårds, Frida Håkansson