Veckans singlar

NÖJE

The Perishers

The night (NONS)

Ni som snöat in på de nya albumen med Ed Harcourt och Sparklehorse och tycker att svenska Grand Tone Music är underskattade måste låna ett öra åt den här häpnadsväckande färdiga debutsingeln. The Perishers från Umeå gör varm, lågmäld rockmusik med självklara melodier, innerlig sång och snygga organiska arrangemang och sneglar inte åt alltför många håll. Utom möjligen mot stjärnorna.

The Hats with Robert Jelinek

You've got to believe (Kalas)

Andra The Hats-singeln på lika många veckor och här blir det lite tydligare vad förre Creeps-sångaren Jelinek och hans färska åttamannaband vill göra. Agentfilmsdoftande soulrock med bra bett i sången och snyggt blås. Inte dumt alls. Premiärgig på Kalas-premiären i Helsingborg i morgon.

Jamiroquai

Little L (Sony)

Nytt från Jay Kay - och samtidigt inte nytt alls. Jamiroquais småpräktiga Stevie Wonder-disco känns väldigt väl igen. Förmodligen har de ännu en dansgolvshit i den här singeln, men om ni som jag tröttnade på deras snyggjazzgrooves för flera år sedan lär den här singeln knappast bli vägen tillbaka.

Incka

Flygplan (Bolero)

En gång, när hon var sångerska i William, snöt Incka Ullén ur sig hur många stycken fantastisk diskbänkspop med på pricken-texter som helst. På egen hand har hon försökt göra ungefär samma sak, söta gitarrdängor om att ha det lite småtråkigt, men med vingligare resultat. "Flygplan" bjuder på ännu en begåvad text (med rader som "risken finns att allting är som det ska va'"). Men allt annat - sångstil, melodi, hela upplägget - har vi hört förr, någon gång för mycket.

Håkan Steen