Där vi är e’re alltid roligast – dag för dag

Foto: Ulf Nylén
Oj så skoj vi har det på vår turné. Här e’re alltid roligast.
NÖJE

Häng med The Ark, Håkan Hellström och Magnus Uggla på turné.

Här är deras dagbok, exklusivt i Puls.

The Ark:

5/7 Premiär i Göteborg. Bomberna smällde så att Sylle (Sylvester Schlegel reds. anm.) höll på att brinna upp, men klackarna var ändå som fastnaglade i scentaket. Oj, oj, oj, vilken konsert det var men när vi satt och pustade ut kom vi på att vi måste upp på scenen igen och gigga med Håkan & Uggla! Halleluja vilken avslutning. Sen blev det fest och vi fick platinaskivor och dessutom fick vi veta att vi sålt över 100 000 skivor. Herregud!

6/7 Tänk att Finspång kunde vara ett sånt härligt paradis! Med trampolinerna placerade så bra att vi hamnade rakt i en sjö när vi hoppade från dem. På scen kunde inte Ola sluta skryta om att han hoppat från 10:an. Oj, vad modigt då. Efter spelningen åkte vi till Stockholm där vi skulle övernatta. Vi tog ett tårfyllt farväl av Håkan och hans sailorboys som skulle till GBG och fira Daniels bröllop.

7/7 Sundsvall, Sundsvall, Sundsvall, Sundets pärla! Hit är det så långt att vi var tvungna att flyga. När vi skulle stiga råkade nästan Martin Axén trampa sönder Ugglas solglasögon. Men som tur var missade han och Uggla slapp behöva skaffa ny image inför kvällen. Som sagt var inte Håkan med denna kväll vilket ställde krav på oss att vara dubbelt så bra som vanligt. Vilket vi förstås var och hela Sundsvall grät av glädje. ”Tyvärr går vår betygskala inte högre än till fem”, skrev Sundsvalls Tidning. Vi kunde bara instämma.

Håkan Hellström:

Än så länge har turnén gått i badandets tecken. Det är bad varje dag, överallt. I pölar, sjöar och hav. Oftast vet jag inte var vi befinner oss, även om jag vet vad städerna heter så vet jag inte var de ligger i Sverige. Det är skönt att inte veta. ”Let’s get lost”, som Chet Baker skulle säga. Just nu är jag i alla fall på Borgholm, men jag var tvungen att fråga några som just gick förbi om det var Bornholm eller Borgholm. Finns Bornholm, över huvud taget?

Vattnet är kallare, men det gör inget. I morgon ska jag plocka upp mitt barndomsintresse – simma med snorkel och cyklop. En del kompisar lär vara på väg i bil, så det blir förhoppningsvis lite festande här. Vi ska stanna i tre dagar och göra två konserter. Det här blev inte så mycket ”dagbok”, mer som ett vykort från en femåring – och det är det väl också?

Magnus Uggla:

”Lyckad premiär i Göteborg, rätt kul o se 9 000 pers med händerna i luften som sjunger på kommando, värsta Allsångsstämningen. Dagen efter landade vi i Finspång, skitkul spelning, kändes ännu bättre än gårdagskvällen.

Vi gör inte så mycket på bussen förutom att lyssna på Martin Hedström – min gitarrist – som tjatar hela tiden. Det är skitvarmt i Borgholm, vi spelar volleyboll, dricker sura drinkar och kollar in brudar med ”PF”. Jag stormtrivs helt enkelt!”