Alla tv-chefers favorit

Nu är Anders Lundin landets mest populära programledare

NÖJE

Anders Lundin är landets mest åtråvärda programledare. Åtminstone om tv-cheferna får välja. Lundin puttar därmed ned kollegan Kattis Ahlström från första platsen.

– Det var min tur nu, säger Lundin.

Foto: LOTTE FERNVALL
POPULÄR PROGRAMLEDARE Anders Lundin petar ner Kattis Ahlström från tronen och är nu landets mest åtråvärda programledare. ”Det var på tiden”, säger en glad Anders när Aftonbladet ringer och gratulerar mitt under inspelningen av höstens omgång av ”Expedition: Robinson” i den malaysiska övärlden.

Aftonbladet har för fjärde året genomfört en undersökning bland landets tv-chefer om vem de anser är den mest åtråvärda programledaren. Anders Lundin är den klara favoriten i år och är även den första manliga programledare som tar hem titeln.

– Är det sant? Jättekul! säger han när Aftonbladet ringer upp honom.

Spelar in i Malaysia

Just nu är han i den malaysiska övärlden och spelar in ”Expedition: Robinson” för tredje året i följd. Första året Aftonbladet genomförde sin undersökning hamnade Anna Mannheimer på första platsen och de två senaste åren har Kattis Ahlström kunnat titulera sig tv-drottning. Förra året gjorde Anders Lundin en bejublad insats som programledare för Schlager-EM tillsammans med just Kattis Ahlström.

– Jag hade länge velat jobba med henne och det var fantastiskt kul. Jag kände mig fullkomligt trygg med henne.

”Hon tar revansch”

Och att putta bort en kollega från täppan känns helt rätt.

– Det var på tiden att någon annan tog över, säger Lundin och skrattar.

– Om hon har vunnit två år i rad kan hon säkert dela med sig till mig. Men jag är övertygad om att hon tar revansch nästa år.

Varför vann du?

– Det är svårt att svara på själv. Men jag har haft bra program som jag har fått hålla i. Det är så klart lättare om man har ett tydligt skyltfönster att sitta i. Jag har fått chans att visa upp olika sidor. Jag har ju gjort barn-tv och lite annat tidigare.

Och han lär inte lämna uppdraget på ”Expedition: Robinson” .

– Det är ett otroligt kul jobb. Programmet är ju väldigt speciellt. Vad skulle kunna vara roligare? Jag kan inte komma på något.

Men han har också andra projekt på gång.

– Jag har varit reporter på ”Packat och klart” och det var jättekul och jag har en idé om ett större reseprogram. Vi får väl se. Jag är ganska ängslig av mig och satt faktiskt häromkvällen och funderade på vad som ska hända i framtiden. Den här utmärkelsen får väl enbart positiva konsekvenser? Det här måste jag fira med en extra öl i kväll här nere med de andra.

Läget under kontroll på ön

Och läget på Robinson-öarna är under kontroll efter en turbulent inledning.

– Just nu håller vi på som mest med våra tävlingar och öråd. Vi blir helt sinnessjuka och kan inte prata om något annat. Vi spekulerar precis lika mycket som tittarna kommer att göra i höst.

Inga ytterligare incidenter?

– Det händer grejer varje dag men inget allvarligt. Alla är fortfarande med i spelet.

Precis som herr Lundin själv.

Här är hela listan

Hannah Sjöström