Excellence ut i Europa

”Det här har vi drömt om”

1 av 2 | Foto: STEFAN MATTSSON
satsar 110 procent Tjejerna i Excellence (från vänster) Malin Olsson, Johanna Landt, Jenny Bergfoth, Susanna Patoleta och Anna Jonsson är helt på det klara med att en utlandslansering inte direkt kommer att bli någon dans på rosor.
NÖJE

Hemma i Sverige är de redan "Popstars".

Nu ska tjejerna i Excellence erövra resten av Europa.

- Det är så häftigt! säger Jenny Bergfoth, om utlandslanseringen.

Målet har hela tiden varit att nå utanför Sveriges gränser. Nu är det klart att bandet, som slog igenom i Kanal 5:s "Popstars", ger sig ut på lång promotionturné i Europa.

Fokus på Frankrike

I slutet av augusti sticker de fem tjejerna i Excellence till Finland. Därefter väntar Norge, Polen, Bulgarien och till sist, Frankrike.

- Frankrike är vårt stora fokus, de älskar "Need to know". Och får vi bara fart på låten där så kommer Tyskland och Schweiz av sig själva, säger Joakim Åström på Bonnier Music.

Och om han är lycklig, så är det ingenting mot vad tjejerna är just nu.

- Det här är någonting som vi har drömt om ända sen vi var små, säger Jenny Bergfoth.

Att den utländska publiken inte har kunnat följa tv-succén och på så sätt fått upp ögonen för bandet oroar henne inte det minsta.

- Det är väl bara att göra som vi har gjort hittills, de får ta oss som vi är.

Visade upp sig i England

- När skivbolaget var i England och spelade upp låtarna så visade de väldigt stort intresse för oss. Och då visste de inte ens om att vi var svenska Popstars, säger hon.

Vägen till framgång här hemma har inneburit massor av hårt arbete. Det är ingenting mot vad utlandslanseringen kommer att kräva.

- När tjejerna har varit lite griniga har jag sagt att det här är ingenting mot att åka runt i en minivan i Frankrike. Det måste de vara beredda på, säger Joakim Åström på Bonnier Music.

"Kommer att bli gråt och skrik"

Enligt Jenny Bergfoth är det inget snack om saken. Visst tänker de jobba för att nå sina drömmars mål.

- Man gör vad som krävs. Vi vill satsa 110 procent. Det kommer säkert att bli gråt och skrik, men vi har klarat det så bra hittills.

Anna Hansson