”Jag vill inte bli popstjärna”

Men viljan att sjunga har lockat Robert Jelinek tillbaka till musiken

1 av 2 | Foto: MATTIAS CARLSSON
kalaskul med musik Robert Jelinek är tillbaka med nya bandet The Hats. Men den här gången vill han varken få skivkontrakt eller bli popstjärna. Nu vill han bara spela - vilket han också gör på årets Kalasturné.
NÖJE

HELSINGBORG

Efter fyra struliga år med olika managers, löften och krav fick Robert Jelinek nog och hoppade av The Creeps och popvärlden.

Nu är han tillbaka med nytt band och ny attityd.

- Jag vill absolut inte bli en popstjärna igen, säger Robert Jelinek.

Aftonbladet träffar Robert Jelinek efter premiären på Kalasturnén. Hans nya band The Hats har just genomfört sin första spelning inför publik.

Någonsin.

Och Robert är uppenbart lycklig över att vara tillbaka på de stora scenerna.

- Det kändes fantastiskt, som om det inte var alls så länge sedan sist. Trots att vi bara repat inomhus tycker jag det funkade bra, säger Robert.

Efter stora framgångar på 90-talet med The Creeps försvann Robert från offentligheten för några år sedan.

Ville inte bli soloartist

De två sista skivorna hade haft måttlig framgång och skivbolaget tryckte på för att Robert skulle inleda en solokarriär.

- Vi gjorde aldrig det som förväntades av oss utan det vi kände för. Därför uteblev den kommersiella framgången, säger Robert.

- Men jag ville absolut inte bli soloartist. Jag vill vara med i en grupp som älskar musik, jag vill sjunga. Sen skiter jag i om vi inte säljer en enda platta.

Mellan Creeps och nya The Hats har Robert arbetat både som danslärare och som producent, samt börjat studera på universitetet.

Men han vill inte kalla återkomsten till scenen för comeback.

- Nej, det är bara trams. Jag vill absolut inte bli en popstjärna igen. Jag vill sjunga och det finns inget bättre än att stå på scenen.

Träffades i Malmö

Han träffade killarna i The Hats genom Tambourine studios i Malmö där han jobbade som producent under 1998 och 1999. De började experimentera mest på kul och ur leken föddes en hel del musik.

The Hats var ett faktum.

- Vi har en gemensam anda i gruppen, det finns en nerv. Vi fungerar som en bra helhet.

Bandet har ännu inget skivkontrakt. Och trots att Kalasturnén blir ett perfekt skyltfönster säger sig Robert inte vara speciellt intresserad av att bli signad.

"Det är en kick att spela"

- Det var så mycket strul förra gången, managers hit och dit och skivbolag som bråkade med oss. Ska vi släppa skivor ska vi helst göra det själva. Vår drivkraft får aldrig vara att sälja mycket för att tjäna pengar utan att det är en kick att spela och se andra få en kick av det också. Det är det jag älskar.

Kalasturnén:

ARTIKELN HANDLAR OM