Vem är Carola i Turkiet?

1 av 4
Tarkan – Turkiets Carola.
NÖJE

Här är några av de artister som är fett stora i sina hemländer, men som ännu inte nått längre ut med sin musik. Kanske är någon av dem nästa

Ricky Martin

.

Mexiko - Luis Miguel

Den bäst betalde sångaren i Latinamerika just nu. Ser ut som en brat och sjunger som Julio. Var med på Frank Sinatras "Duets".

Colombia - Shakira

Hon kallas 2000-talets Gloria Estefan och ska nu spela in sin första engelskspråkiga skiva med just henne. Började skriva egna låtar som 13-åring och har de senaste åren blivit allt mer populär även i övriga Sydamerika och i USA.

Dominikanska republiken - Manny Manuel

Sångare, skådis och tjejidol som väntar på sitt internationella genombrott. Hans pop-merengue är grymt stor i hemlandet, en av hans största hits var en cover på Beatles "I want to hold your hand".

Sydafrika - Brenda Fassie

Hälften Sydafrikas svar på Leila K och hälften Carola. Sedan 1986 har hon varit en av landets mest populära sångerskor, men hennes privatliv är minst lika känt som hennes sånger. Skvallertidningarna älskar henne.

Norge - Mårten Abel

Sjöng tidigare i halvpopulära rockbandet September when men gör nu succékarriär på egen hand. Senaste skivan har sålt 140 000 exemplar. Flyttade till London för att slå igenom internationellt, men det gick inte så bra så han återvände till Norge.

Polen - Justyna Steczkowska

Har varit med i både schlagerfestivalen och Playboy men är mest känd för sina skivor med annorlunda technopop.

Schweiz - Gotthard

Klassisk hård rock. Mycket solon. Mycket hår. Säljer som fan i Schweiz.

Tyskland - Echt

Drog 300 000 fans på sin senaste turné och har nu fått ett eget coverband som turnerar runt och spelar deras låtar. Musiken är småfarlig pojkbandspop.

Ukraina - Vopli Vidopliasova

Största folkrockgruppen i Kiev. Har spelat förband åt Sonic Youth och en av deras skivor fick följa med när en ukrainsk raket skickades ut i rymden.

Turkiet - Tarkan

Största manliga stjärnan i Turkiet. Bytte nyligen sin hårda Ricky Martin-stil mot en lite mesigare Peter Jöback-lugg, vilket gjorde många fans upprörda. Medverkar även i Turkiets Pepsi-reklam = störst.

Libanon - Najwa Karam

Sångerska inom den i Libanon fett populära dansmusikstilen debka. Rabalder uppstod när hon nyligen döpte sin hund till Mohammed.

Libanon - Ragheb Alama

Grym sångare från Beirut som fått priset Guldlejonet som bästa arabiska sångare i världen. Stor idol för många i Libanon. Samplad på nya Foxy Brown-skivan.

Filippinerna - Lea Salonga

Har haft ett eget tv-program, sjungit i musikaler och i Disneyfilmer och fick sin första guldskiva när hon var 10 år.

Indien - Daler Mehndi

Mest jiggy i Indien med sina grymt påkostade turbaner. Sångare och underhållare med både roliga texter och världssamvete.

Japan - Smap

Namnet är ett exempel på hur namn brukar komma till i japansk popkultur - man slänger på måfå ihop några schysta engleska ord: Sports Music Assemble People. Folk som säger att de är stora i Japan vet inte vad Smap är. Det görs i snitt 3 långfilmer om året som bara handlar om Smap.

Australien - Human Nature

Klassiskt pojkband. Ser ut som Westlife och låter typ så. En av medlemmarna outade sig nyligen.

Martin Gelin