Veckans singlar

NÖJE

med Håkan Steen

The Soundtrack of Our Lives

Sister Surround EP (Telegram)

Brukar inte skriva om singlar från album som redan är ute, men när Soundtrack släpper ett av toppnumren från senaste plattan bjussar de även på fyra helt nya spår. Och när de lägger med såna delikatesser som akustiska valstaktsstänkaren "Not kinda worried" eller den psykedeliskt gitarrskimrande "Lost highway" kan det förstås inte förbigås med tystnad.

New Order

Crystal (London)

Länge sen sist, men New Order är knappast kända för att gödsla med plattorna. Och de håller sig till det de kan. Stor ljudbild, elegant produktion, välbekant tempo, drivande Peter Hook-bas, kanske lite skramligare och souligare än vanligt men ändå väldigt mycket New Order. Och jag gillar det, igen. Nya albumet "Get ready" släpps 27 augusti.

Ida Kristin

Stumble (V2)

Fantastisk ny svensk countrypopröst, så fantastisk att Ryan Adams blev helt till sig och spelade in en duett med Ida Kristin till hennes kommande debutalbum (släpps 27 augusti). Han körar även på andraspåret här, "Love is how we stay alive". Men det är titellåten, Ida Kristins egna "Stumble", som är grejen. Intimt, avskalat och personligt. Jag vill höra mer.

A Thousand Revs Per Minute

American treasure (Undertow)

Rock i samma powerpoppiga tradition som Cheap Trick och Redd Kross av nytt band med folk från lovande men avsomnade Borlänge-combon Sodasplash. Varken tittellåten eller andraspåret "Speedking" skäms för sig, bra idéer och melodier. Men för att verka i en genre där dynamik är nyckelordet låter A Thousand Revs Per Minute lite onödigt tama, mer demo än debutsingel. Fixa produktionen så kan vi nog börja snacka.