Kändisar sätts också på pottan

NÖJE

Har kärestan gjort slut? Känns det som att någon rivit hjärtat ur kroppen på dig och kastar gris? Och du är grisen?

Du är inte ensam. Sådant händer alla, även De Lyckade Människorna.

Benjamin syrs-hoppade ifrån Julia och lämnade henne på pottan. Men Julia är glad i alla fall. Eller är det bara en mask? Illustration: INGEBORG CIENFUEGOS

Senast var det den vackra Julia Roberts som lämnades av pojkvännen Benjamin Bratt. Han var enligt rykten trött på att stå i skuggan av superstjärnan och ville skaffa barn i stället. Det ville inte hon och sagan var all. Julia har dessutom råkat ut för ännu värre saker. För många år sedan skulle hon gifta sig med Kiefer Sutherland, men kom på att han tillbringat en natt med en ökänd strippa. Det blev inget bröllop, hon rymde utomlands med hans bäste vän som tröst.

En annan som blev lämnad på ett allt annat än snyggt sätt var Minnie Driver. Hon hade träffat Matt Damon under inspelningen av "Will hunting" och var så kär, så kär. Aldrig kunde hon väl drömma om att hon skulle få reda på att förhållandet var slut via Oprah, där Matt på frågan om hans kärleksliv svarade att han är singel. Aj.

Spicen Mel B fick uppleva hur det kändes att bli utnyttjad. Maken Jimmy Gulzar sades redan från början vara mer intresserad av Mels pengar än något annat, och hon menar nu att så förmodligen var fallet. "Det är jobbigt att upptäcka att någon vill vara en del av mitt liv bara för att jag är känd. Det var hemskt, men så är livet och sedan jag lämnade honom mår jag mycket bättre."

Vänsterprassel är annars en vanlig orsak till skilsmässa. Vi säger bara Kevin Costner och Michael Douglas, vars konstanta otrohetsaffärer krossade deras fruars hjärtan fler än en gång. Men åtminstone Michael verkar ha lärt sig att det inte är någon merit. Nu väntar vi bara på att Winona Ryder ska lära sig samma sak, för hur många hjärtan hon har krossat orkar vi inte ens tänka på"

I Sverige verkar kändisarna

faktiskt behålla en viss värdighet när det gäller att avsluta sina förhållanden. Visst, det finns det där onämnbara pseudokända paret som skickar torpeder på varandra, men de hör till undantagen. Även om Aftonbladets förre chefredaktör Torbjörn Larsson blev ledsen när Amelia Adamo lämnade honom till förmån för Visions Peppe Engberg så vidhöll han att hon är en fantastisk kvinna och att Peppe borde vara glad. Det är klass. Även Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt har efter det nyliga uppbrottet hållit låg profil av hänsyn till både barnen och varandra. Som Niklas själv har uttryckt sig i en Aftonbladetintervju: "Man måste kunna släppa sin prestige och sin stolthet och sitt brustna hjärta eller vad det nu är. För ungarna är viktigast av allt."

Lyss där till kloka ord.

Romantisk skilsmässa

Hellre bingo än sex

Skvallrande papegoja

Maria Forsström