De roligaste dagarna

Ugglas, Arks och Hellströms turnedagbok – del 2

1 av 4 | Foto: ULF NYLÉN
NÖJE

The Ark

I Sölvesborg fick vi åka båt för att komma till spelstället. Luftfuktigheten fick våra toner att darra och svettas på färden mellan oss och åhörarna. Vi var tydligen även väldigt populära bland knott-släktet.

Därefter följde en välbehövlig ledig dag i Borgholm. Sen spelade vi för kungen i slottsruinen. Det var roligt eftersom vi är beundrare av hans kolleger Prince och Queen. Kungen sjöng "Let your body decide" för allt vad den majestätiska rösten pallade. Sen bar det av till Oxelösund där vi innan konserten spelade en stenhård fotbollsmatch. Martin Axén blev matchens hjälte när han nätade 5-4. I Halmstad var det publikrekord med 10 000 åskådare. Det var också rekord i bråk och vi fick mängder av flaskor och annat kastade mot oss. Ola läxade upp bråkstakarna och kallade dem "kuklösa homofober". Vi kände oss som Rolling Stones i Altamont 1969. Men det var ändå härligt på något sätt. Vi hörs nästa vecka. Kram.

Håkan Hellström

Här kommer det andra vykortet från hunden! Sitter i Lysekil och lyssnar på Ugglas "Centrumhets". Folk ränner gatlopp! Och här finns raggarna kvar! Jag sov inte en stund i natt för vi var på en fin fest i Halmstad. Brist på sömn kan lösgöra en massa energi man inte visste fanns. Spelningen här i Lysekil blev därför fantastiskt energisk. Jag missade min turnébuss i natt så jag fick lift med Ark och Uggla. Jag och Ark bytte till en liten minibuss i Uddevalla och när vi hade det som trevligast ringde någon och sa att det bara var 45 minuter kvar till min spelning. Vi var ganska långt från spelstället så man ordnade poliseskort i en overklig hastighet till Lysekil. Det var otroligt roligt! Nu är batterierna snart slut på datorn som jag skriver på så nu får det vara nog.

Magnus Uggla

14/7 Har varit i stan i två dar. Hela bandet skulle mötas klockan tio utanför hotell Malmen. Jag vaknade så sent att jag tvingades hoppa frukosten. Vilket är en dödssynd för mig som alltid är skithungrig på morgonen. Vid Medborgarplatsen stod vår gigantiska gula turnébuss och väntade på att forsla oss ner till Halmstad. Bussen är en jättehistoria som ser ut att innehålla sängar och minst hundra säten. I själva verket rymmer den knappt mitt band och Arkarna. Att det är så trångt beror på att Marie Fredriksson och hennes kille hade bussen förra året och lät installera en jordglob i engelsk kolonialstil, som dels skulle hjälpa dom att ta sig fram genom det svenska landskapet dels skulle gå att öppna och använda som barskåp.

Gitarristen Martin Hedström är en riktig retsticka. Han har genast noterat att mitt dåliga humör beror på utebliven frukost. Därför sitter han och läser högt ur en mat-tidning. Jag funderar på att stanna vid första bästa sm-butik och köpa en kindformare. Ni vet en sån som dom har i "Pulp Fiction". En röd kula som sitter som lock över munnen.

Till slut orkar jag inte höra hans pladder. Går längst bak i bussen och sätter mig hos Arkarna. Dom är skitschysta, softa killar. Sådana som man skulle kunna umgås med privat. Sitter hopträngda längst bak i bussen och kollar video. Dom har en kran som jobbar på nåt distributionsföretag så vi får filmerna i förväg. Jag äääälskar att kolla på video. På nerresan såg vi en film som hette "Best in show". En Spinal Tap-aktig rulle fast den handlade om hundutställningar. Otroligt kul.

Klockan två lyckades jag

till slut få till en lunchpaus. Vi käkade på ett ställe vid Vättern som hette Brahehus, inget att rekommendera. Hade jag inte varit så hungrig skulle jag hoppat över lunchen. När jag skulle ta första tuggan på korven kom en gurra fram med sina två missfoster till ungar och bad om autograf. Tittade argt upp från tallriken och körde mitt standardsvar. "Tycker du att jag ser ut som att jag vill skriva en autograf?" "Ja men du kan väl uppoffra dig för mina barn", tjatade gurran. Men inte ens vilda hundar hade kunnat slita mig från den flottiga korven. Han droppade av till slut.

Till slut checkade vi in på Grand Hotel i Halmstad som var helt ockuperat av Hammarbyfans. Hammarby skulle lira bortamatch mot Halmstad dagen efter. Efter en timmes sömn var det dags att dra iväg mot Brottet som spelplatsen heter.

Spelningen var super - bäst hittills faktiskt. På kvällen var vi inbjudna till ett place som bjöd på gratis sprit. Vi blev dyngraka. Hur kul som helst och kom inte i säng förrän sex på morgonen. Alla var helt slut dagen efter. Vad som hände under själva natten kan jag tyvärr inte berätta då alla är belagda med tystnadsplikt. Så ni får använda er fantasi. Ha det bra.