Peter Jöbacks första soloturné

"Jag är liveartist och måste få möta publiken"

NÖJE

Nu får Peter Jöback äntligen åka turnébuss.

Efter över 10 år i branschen ger han sig för första gången ut på vägarna som soloartist.

- Turnerandet är helt nytt för mig och det ska bli jättekul, säger en strålande glad hemvändare.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Peter Jöback har flyttat hem från London och byter nu musikalvärlden mot svenska landsvägar.

Peter Jöback har flyttat hem och byter nu musikalvärlden mot svenska landsvägar. Premiären för hans första soloartistturné blir den 25 juli i Tylösand.

- Visst kommer det vara slitigt men man ser hela tiden nya grejer och träffar nya människor och det blir som en energiinjektion. Jag är liveartist och måste få möta publiken.

Efter turnén blir det två veckors semester innan Peter Jöback går in i studion för arbetet med nästa album.

Bär spår av soulrock

- Nästa platta blir ett stort steg framåt. Nu gör jag min grej fullt ut och det är kring musiken jag vill bygga min identitet.

Popdebuten "Only when I breathe" som släpptes i september förra året sålde platina. Kommande album bär drag av soulrock och beräknas vara klart efter jul.

Tidigare dominerade kärlekstemat Peter Jöbacks musik. På den nya plattan handlar texterna främst om relationer och reflexioner kring livet.

- En del är historier om människor jag träffade i London. Där söker många verkligen sin identitet, de letar djupare, säger Peter och fortsätter:

- London är en ball stad. Går man ut sent och sätter sig på ett kafé möter man en massa udda människor med olika nationalitet och alla är på jakt efter något.

Peter Jöback är dock inte på jakt - han har hittat sin grej i musiken.

Jorunn Amcoff