”Det handlar om att hålla i hop par”

Pontus Gårdinger försvarar otrohets-tv

NÖJE

Dokusåpan "Temptation Island" har blivit utdömd på förhand. Det menar programmets svenska programledare Pontus Gårdinger.

- Det handlar inte om att spräcka par, säger han.

Foto: Johanna Pettersson
Pontus Gårdinger var till en början tveksam till att ställa upp som programledare i den omdebatterade dokusåpan ”Temptation Island”.

Pontus Gårdinger har noga tänkt igenom beslutet att ställa upp som programledare för den omtvistade dokusåpan "Temptation Island".

- Jag var först tveksam men efter att ha noggrant satt mig in i hela programformatet och hur en skandinavisk version skulle kunna se ut, fanns det inga tveksamheter.

- Det ligger nära det som händer i verkliga parrelationer. Svartsjuka, tillit, otrohet är sånt som alla har en relation till.

Varför tackade du ja?

- Rent erfarenhetsmässigt lockar den skandinaviska produktionen som dessutom är i amerikansk regi. Det är spännande att ta sig an ett program som har väckt så starka reaktioner.

"Folk behöver prata om sina relationer"

Förstår du kritiken?

- Folk tror att det går ut på att spräcka par men det gör det inte. Det handlar om att hålla ihop par. De utsätts för frestelser som inte är värre än en kompisresa utomlands. Men visst kan det bli att par bryter upp.

Varför ska man göra tv av det?

- Egentligen behöver man inte göra tv av något annat än nyheter och sport. Men i det här fallet är det nyttigt. Folk behöver prata om sina relationer.

Inte lika sexfixerat som i USA

Gårdinger menar att många har dömt ut programmet utan att ha sett det. Den skandinaviska versionen ska bli mindre ytlig och sexfixerad än den amerikanska.

- Vi tar inte in ett gäng halvnakna bikinibrudar som ska kasta sig på killarna som har förhållande. Vi tjänar inget på det.

Men ni vill väl ha snygga människor med?

- Vi castar attraktiva människor som ska utgöra frestelsen. Men vi gör inte som i andra realityprogram där de letar upp de galnaste människorna som helst ska supa och slåss med varandra. Det behövs inte eftersom programmet är så laddat i sig.

Skulle du själv ställa upp i "Temptation Island"?

- Nej. För min del är vårt förhållande privat. Jag är ju en offentlig person.

Om du inte vore det?

- Det går inte att sätta sig in i det.

Det händer i ”Temptation Island”

Skrivet om ”Temptation Island”:

Hannah Sjöström