Galenskaperna som går i repris

NÖJE

After Shave med Anders Eriksson

Folkets park, Helsingborg. Turnépremiär med sång och Ofattbara Orkestern.

Kul parodier på Ulf Lundell, Mikael Wiehe, Di Leva och Uggla är höjdpunkterna när After Shave sjunger ut tillsammans med Anders Eriksson som ensam Galenskapare.

Fyra man, och mest jubel får de när gamla figurer som Roy & Roger, mannen som ska ha husvagn och den blyge hembygdsentusiasten Torgny Assarson dyker upp.

Claes Eriksson och Kerstin Granlund är inte med i den här nedbantade turnén, men de fyra på scen sliter hårt och har ett bra tempo. Sommaren är tema, från en inledande sång om regn till en parodi på alla sommarvalser. Ungefär som den HasseåTage skrev för 35 år sedan.

Jan Rippe föreställer Ulf Lundell och sjunger om ”En fin dag i slöjden” medan Bo Kaspers orkester är ”Alltid redo för en Losec”. Mikael Wiehe imiteras i ”Det finns inga visor om trav” och Di Leva och Magnus Uggla gör duett.

Några nummer är för långa, men ibland överraskar herrarna både sig själva och publiken i komiska utbrott.

En dansbandstext improviseras fram som bandet Spånes, och i en tv-satir koras en gladiator bland tre sorgliga kandidater.

Farbror Frej startade som en parodi på hur poänglösa en del tv-figurer är, och han har inte blivit mindre poänglös genom att upprepas.

Galenskaparna/After Shave är duktiga på att hitta andras manér och skruva upp det i en skrattspegel. De kanske skulle titta på sig själva i den spegeln. Det är inte bara tv som har repriser på sommaren.

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM