"Det ska bli kul att jobba igen"

Robyn om sitt nya stjärnkontrakt i USA

NÖJE

Robyn har fått nya kompisar.

De heter Britney Spears, "N Sync och Backstreet Boys.

Nu ska skivbolaget bakom världsartisterna göra den svenska popstjärnan minst lika stor.

- Självklart känner jag press på mig, säger Robyn.

Foto: ULF HÖJER
Byter skivbolag När Robyn byter skivbolag får hon Britney Spears, "N Sync och Backstreet Boys som stallkamrater. - Självklart känner jag av förväntningarna - både från skivbolaget och fansen, säger Robyn om bytet.

För tre veckor sedan tog Robyn ett av de viktigaste stegen i sin artistkarriär. Då blev det klart att hon lämnar BMG och i stället går till amerikanska skivbolaget Jive/Zomba, som ligger bakom världsartister som Backstreet Boys, "N Sync och Britney Spears.

- Det känns jättebra och jag är superglad. Jag är lättad att det är klart och ser fram emot att börja jobba igen, säger Robyn till Aftonbladet.

Hon jobbar just nu på låtarna till sitt nya album, som kommer ut i vår. Ett tiotal albumkandidater är redan färdiga.

Exakt vad det nya skivbolaget kommer att innebära för hennes karriär vet Robyn inte ännu.

"Ett otroligt bra skivbolag"

- Det är svårt att säga. Bara för att det är ett stort skivbolag behöver det inte betyda att det går bra. Men Jive/Zomba är ett otroligt bra skivbolag och jag känner mig trygg med dem.

Kan du känna att det kanske blir för höga förväntningar nu?

- Självklart känner jag av förväntningarna - både från skivbolaget och fansen som hör av sig och undrar när jag ska komma med nytt material. Men det är samtidigt en bra press och det känns roligt att så många hoppas på mig.

I Sverige har Robyn gjort sig känd för att vara en självständig och frispråkig artist. Och så ska hon förbli, trots att traditionen i USA är en annan.

- Det är väldigt viktigt för mig och jag tror absolut att jag kan behålla min egen stil, säger Robyn.

Hennes manager Alex Strehl är övertygad om samma sak.

Inga Robyn- dockor

- Jag tror inte att hon kommer att förändras som artist eller person. Det vill inte Jive/Zomba heller, de vill inte skapa någon produkt av henne, säger Alex Strehl.

Men det är ju precis vad Britney Spears och Backstreet Boys har blivit...

- I USA är det helt normalt för en artist att göra Pepsireklam eller en docka, men jag har svårt att se Robyn-dockor i leksaksaffärerna.

Alex Strehl tror att Robyn kan bli minst lika framgångsrik som stallkompisarna på Jive/Zomba.

- Det här ökar hennes möjligheter enormt. Hon kan sälja lika mycket skivor som Britney Spears, Whitney Houston och Mariah Carey, säger han.

Innan arbetet med nya skivan går vidare har Robyn fullt upp med att göra musik till filmen "On the line", där bland andra Lance och Joey i "N Sync medverkar. Inom två veckor måste hon vara färdig med en låt som ska vara med på soundtracket tillsammans med bland andra Christina Aguilera.

Det första steget mot de stora stjärnorna...

Anna Hansson