Madonna-prylar säljs på auktion

Tränings- redskap, kläder och skivor under klubban på Sotheby's.

NÖJE

Den som känner för att sätta sprätt på lite pengar finns nu alla chanser hos det engelska auktionshuset Sothebys.

Popikonen Madonna har haft en liten garderobsrensning i några av sina bostäder.

Ett 70-tal Madonna-prylar säljs just nu på auktionsfirmans nätauktion.

Foto: REUTERS/SHANNON STAPLETON
under klubban Sothebys första auktion på nätet ägnas helt åt pop-ikonen Madonna. Denna bustier som hon bar under "Who's That Girl"-turnén 1987 har ett utgångspris på drygt 150 000 kronor.

Den vältrimmade popikonens vurm för träning och kaloriförbränning märks på utbudet, som domineras av skivstänger, hantlar och andra träningsredskap. Men räkna inte med några vrakpriser, trots att träningsredskapen med all sannolikhet är väl begagnade. På tisdagseftermiddagen var exempelvis det senaste och högsta budet på en högst ordinär skivstång för bicepsträning osannolika 425 dollar, närmare 4300 kronor.

Men här finns även signerade skivor, pressbilder, guld- och platinaskivor och - naturligtvis - diverse kläder från olika turnéer och videos, dock ej den hett eftertraktade strut-behån ritad av den futuristiske franske designern Jean Paul Gaultier.

Handskrivna brev

Däremot säljs den spräckliga Dolce & Gabbana-behå som Madonna bar under "the girlie show"-turnén. Det senaste budet på den famösa D&G-behån låg på tisdagseftermiddagen på 6 000 dollar, drygt 60 000 kronor.

Bland de övriga kläder som säljs kan nämnas den blå dräkten från "Take a bow", ritad av John Galliano. Utropspris 10 000 dollar.

Bland de mer udda objekten kan nämnas ett handskrivet brev från Madonna till den amerikanske machoförfattaren Norman Mailer; utropspris 1800 dollar. Eller varför inte en Madonnas fullsmockade planeringskalender från 1988, komplett med telefonbok och skinnpärm; senaste bud 3600 dollar.

Alla bud läggs på nätet på sothebys.com. På vissa objekt har redan budgivningen påbörjats och kommer att pågå drygt en vecka framåt.

Fredrik Rundkvist