Visst finns det gayikoner på tv

NÖJE

"Gay Trek" Det är rubriken på en artikel i gaytidningen Zon som tar för givet att det finns en hel del besättningsmän på både Voyager och Enterprise som borde kliva ut ur garderoben å det snaraste.

Det finns ju gayikoner inom musik. Då borde det finnas inom tv också. Eller?

Foto: CHANNEL FOUR
I serien "Queer" är det så mycket bögsex att till och med bögarna blir upprörda.

Vi frågade Nenne Nestius, redaktör på QX, som även arbetar med sajten corky.nu, om de bästa programmen just nu.

”Queer”

- Schyst att Sveriges television vågar sända något så utmanande. Vill man få en bra inblick i bögvärlden är ”Queer” oslagbart. Jag tycker att det är otroligt bra, men jag vet å andra sidan många bögar som tycker att det är lite för mycket. Hela programmet handlar ju egentligen bara om sex.

”Xena - krigarprinsessan”

- Xena och Gabrielle har väl egentligen inte gjort något konkret, men undertexten är ju tydlig: de umgås jämt. De är medvetna om att de har många lesbiska fans, och därför spelar de lite extra på det där, tror jag. Lucy Lawless, som spelar Xena, har till och med outat Xena i en australiensisk tidning, sagt att det är klart att hon är flata.

Jag tror inte att det är någon som blir upprörd över det. De enda som tittar är flator och tonårskillar.

”Cleopatra”

- Det är en ny serie på trean om tre bimbosnygga brudar. Hela programmet är lite puckat, men samtidigt är det kul med de här amazonerna med superkrafter. Det finns inte många serier där det är kvinnor som är hjältar.

”Ricki Lake”

- Och alla andra program i genren. Ha ha, du märker att det bara är jättedåliga och ytliga program som finns med på den här listan! Nej, men hälften av alla Rickis shower har ju ett tydligt gayperspektiv.

”Kvinnofängelset”

- Åååå, hur kunde jag nästan glömma det! ”Kvinnofängelset” är absolut en av de mest populära serierna, både för bögar och flator. Egentligen fattar jag inte varför bögarna gillar det, det är ju bara en massa fula miljöer och fula kvinnor. Den enda som är uttalat gay är ju den här fångvaktaren Ferguson, och hon är ju jätteelak.

Dessutom

Annika Norlin

ARTIKELN HANDLAR OM