I Varberg är det alltid roligast

Uggla, Håkan Hellström och The Ark fortsätter sin turné genom landet

NÖJE
Foto: Ulf Nylén
Uggla, The Ark och Håkan Hellström har alltid så himla roligt.

Håkan (Varberg)

Hej! Befinner oss för tillfället i Varberg. Uggla spelar ”Sommartid” och jag kan bara hålla med. Mer sommar har det aldrig varit. Inte för mig i alla fall? Jag såg TUSENTALS händer som sträcktes mot himlen och massor av nyrekryterade matroser som log mot oss!

Det har gått så snabbt, det här? Sverige har varit snälla mot oss, trots allt? Vinden har vänt, eller nåt?

Håkans matroser Timo (gitarr) och Oscar (bas) (Västervik)

Solen visade sitt ansikte i samma stund som vi äntrade scenen vilket gjorde att dagens spelning blev något av en utomkroppslig upplevelse. Oscar och Timo är jättesnygga som vanligt och har med sig sina fruar för att slippa slås ner av dessa evigt dyra telefonräkningar man råkar ut för i slutet av varje månad?

I går var vi i Helsingborg och kunde med glädje efter en fyra dagars semester sjunga ”Känn ingen sorg för mig Helsingborg” vilket den euforiska publiken verkade uppskatta! Efter spelningen utspelade det sig en galen fest på en av stadens klubbar. Men vi lyckades än en gång vinna över dagen efter-tröttheten. Och det tänker vi fortsätta göra. För ER och för OSS!

The Ark (Varberg)

Tjena alla pikanta banditer. Nu har vi fått ny kraft tack vare en välbehövd ledighet. Alla utom Martin och Sylvester var på studiebesök hos Kalasgänget. Grabbarna var överens om att Robert Jelinek från the Hats fortfarande är en fantastisk sexsymbol. Martin softade hos sin far på västkusten och Sylle var på Möja i Stockholms skärgård och körde motorcykel så dammet yrde. Helsingborg var första spelningen efter ledigheten och den var otroligt härlig och Ola fick publiken att ropa Råå-å-ål som är det svenska ord som har flest likadana vokaler efter varandra.

Efter giget var det fest inne i stan och stämningen var på topp. Medan Leari vände heta vax i DJ-båset utförde Jepson en erotiskt laddad striptease och tjänade ihop 240 kronor. Vi tänkte passa på att varna folk för de usla filmer som har förpestat vår tillvaro sista tiden. Varning för: ”Runaway bride”, ”The perfect storm” samt ”Pearl Harbor”. Vi ses ute i landet alla tjommar och däkor. Hej då!

Uggla (Varberg)

En legendarisk kväll i turnéns historia. Vi var ordentligt bakis och trötta efter att ha gjort Västervik dagen innan, så vi trodde nog att kvällens spelning skulle gå i något sorts ultra-rapid-tempo.

Vi hade repat in en ny låt, ”Ge livet en chans” från 1977, å det var nog den som gjorde oss saliga. För när vi sen klev av scen var vi alla överens om att det här nog va den absolut bästa spelning vi gjort. Efteråt gick vi till Societeten och rejvade hela natten. Det slutade med att vi spelade ännu en gång, och den här gången gjorde vi en ännu bättre spelning. Ark-Learis flickvän fixade så att vi fick låna instrument. Det började med att The Ark-Jens sjöng kompad av bl a Ark-Martin på trummor, men efter stängning klev jag och mitt band på scen och rev av några låtar.

Å fest blev det! Vad som hände sen kan jag inte avslöja eftersom vi alla har tystnadsplikt, men ord som tuk-tuk, nattbad och popcornsäck ekar i våra trötta skallar. Och för er som undrar om gitarristen Martin Hedström fortfarande tjatar sig igenom Sverige så är svaret? är Musse pigg?

Hare så bra.