Pulp dök upp på fansens stora tältträff

NÖJE

ÖSTERSUND

När Pulp spelade på Storsjöyran i går var det ett gäng som var absolut lyckligast. Fansen som ordnat en särskild träff för att få tala med likasinnade - och som dessutom fick träffa Pulpmedlemmarna själva.

Några timmar före Pulps spelning på Storsjöyran dök medlemmarna upp i Pulp-tältet där fans hade samlats för ett "Pulp meeting 2001". Där skrev de autografer och pratade med fansen.

- Wow, ni har verkligen gjort ett bra jobb, sa en imponerad Candida Doyle.

Det är Andreas Carnheimer från Karlshamn som dragit igång fanträffen Pulp Meeting 2001. I ett speciellt Pulp-tält spelas Pulpfavoriter, det pratas Pulp och man är överhuvudtaget hjärtligt välkommen bara man gillar Pulp.

Mest välkomna av alla var såklart Jarvis Cocker & co själva. När bandet anlände till Östersund åkte Andreas, tillsammans med några andra entusiaster, ut till flygplatsen för att försöka träffa medlemmarna och personligen bjuda in dem till tältet.

- Vi träffade alla utom Jarvis Cocker. De var jättetrevliga, de verkade verkligen tycka det var kul att vi hade ordnat det här, säger Andreas.

Längst var pratstunden med basisten Steve Mackey:

- Vi pratade om Mel C som spelade här igår. Han verkade inte tycka att hon var särskilt bra.

Pulps keyboardist Candida Doyle ser imponerad ut när hon träffar killarna.

- Hur länge har tältet öppet? frågar hon.

Fram till sent på kvällen. Och mycket riktigt. Några timmar före Pulps spelning kom hela bandet till tältet. De stannande en lång stund, pratade med fansen och skrev autografer.

Annika Norlin