Papparollen oroar Voight

Angelina Jolies stuntscener gör hennes pappa sömnlös

1 av 2 | Foto: AP
Jon Voight är stolt över sin dotters framgångar, men oroar sig över hennes farliga scener.
NÖJE

Det spelar ingen roll om man är Jon Voight och dottern heter Angelina Jolie - den faderliga oron finns där i alla fall – eller, kanske just därför.

Jon Voight verkar inte ha något emot att överlåta platsen i rampljuset åt sin dotter.

Han pyser av faderlig stolthet, och, i stället för att prata om sig själv på presskonferensen för Tombraider, väljer han att prata om sin dotter Angelina Jolie.

Var med i samma film

Närmare bestämt sin oro för sin dotter Angelina Jolie.

I filmen Tombraider spelar Voight Lord Croft, Lara Crofts pappa. Far och dotter gör bara en scen tillsammans. Men Voight vet ändå vilken hård träning Angelina gick igenom före filminspelningen. Och han vet exakt hur många stuntscener hon ville göra på egen hand – farliga och krävande stunts.

– Ända sen hon var liten har hon velat göra allt utan hjälp, säger han stolt om sin dotter.

Vad han glömmer att nämna är att hon även bytt efternamn för att inte få någon gratisskjuts i skådespelaryrket med ett välkänt namn som Voight.

– Jag vet hur farligt det är att försöka göra allt själv. Därför kan jag inte sluta oroa mig för Angelina. Hon är orädd – det har hon efter mig. Men jag fick några mindre skador för att jag var dumdristig i bland annat Mission Impossible. Och jag har sett sådant hända många skådespelare.

De två står varandra nära

Angelinas mamma och pappa skilde sig när hon var fyra år, och både hon och brodern växte upp hos sin mamma, skådespelerskan Marcheline Bertrand. Trots det står hon och hennes pappa varandra nära.

– Vad jag gett Angelina förutom oräddhet och skådespelartalang? Definitivt en medkänsla för andra människor. Och ärlighet.

Hanna Nova Beatrice ([email protected])