Chatta idag med Heather Nova

NÖJE

Heather Nova är tillbaka.

Idag klockan 16.35 kan du chatta med henne på aftonbladet.se.

Lyssna också på Heather Novas nya singel ”I'm No Angel”, exklusivt på aftonbladet.se.

Heather Nova chattar med aftonbladet.se: läsare idag klockan 16.35.

I slutet av september släpper Heather Nova sin nya skiva, ”South”. Efter framgångar med sina album ”Siren” från 1998 och det stora genombrottet ”Oyster” från 1995 är Heather Nova nu tillbaka.

Med en hel packe låtar som hon skrivit hemma på Bermuda.

”Dragningskraften från den plats där du kommer ifrån känns oundviklig, du vill åka tillbaks dit. Jag har alltid känt mig dragen tillbaks söderut till öarna. De flesta av låtarna skrev jag på Bermuda. Jag ville att skivan skule kännas varm”, säger Heather Nova.

”South” har spelats in på flera platser världen över. Bland annat har Heather Nova jobbat med Peter Kvint och Simon Nordberg i Sverige.

Jobbar med Bernard Butler

På nya singeln ”I'm No Angel” medverkar Bernard Butler, ex-gitarrist i Suede.

”Musikaliskt sade det klick direkt. In på halva eftermiddagen var vi klara med inspelningen av demon. Jag har alltid gillat Bernards gitarrspel. Det är galet och angeläget på ett sätt som jag verkligen tycker om” säger Heather Nova om samarbetet med Butler.

Ända sedan debutalbumet ”Glowstars” 1993 har Heather Nova varit flitig med turnérandet. Så blir det även den här gången. I höst blir det Europaturné, förhoppningsvis med besök i Stockholm.

”South” släpps i Europa den 24 september, och nya singeln ”I'm No Angel” den 27 augusti. Men redan nu kan du alltså lyssna på singeln på aftonbladet.se.

Lyssna på Heather Novas kommande singel ”I'm No angel”:

Stina Nygårds