Hemmafavoriterna vann i Sundsvall

”Östen” och Hanna & Lina till final

NÖJE

Hälsingland dominerade.

För vinnare i tredje deltävlingen av schlagerfestivalen i Sundsvall blev hemmafavoriterna Östen med Resten från Iggesund, och systrarna Lina och Hanna Hedlund, från Kilafors.

Över 20 000 människor ringde till SVT för att rösta fram två finalister till schlagerfestivalen. En av favoriterna redan från början var Östen och Resten med klämkäcka ”Hon kommer med solsken”. Aftonbladets Per Bjurman gav låten prognosen ”den hittills största favoriten” med en ”klämmig Sven Ingvars-version” av dunderhiten ”You can´t hurry love”.

Fartfyllt framträdande

Prognosen visade sig vara riktig för Östen med Resten blev ett av de två bidrag som går vidare till den stora schlagerfinalen. Det andra bidraget som gick vidare ”Big Time Party” med systrarna Hanna& Lina Hedlund som hade glättiga rytmer och ett fartfyllt framträdande av de två systrarna från Kilafors.

Redan innan den slutliga röstningen hade Aftonbladets läsare röstat fram samma favoriter som det svenska folket. Klar favorit var Östen med Resten som fått 31,7 procent av rösterna klockan 21.40. Vid samma tidpunkt hade systrarna Hedlund fått 18,5 procent av rösterna.

Drift med Ericsson

Programledarna hade lika tidigt på kvällen fått ett mediokert betyg för sin insats med 3,6. Men betyget var redan då högre än förra veckans 3,1. Kanske berodde det på Claes Åkessons fortsatt respektlösa drift med Ericsson som tidigare klagat på ett skämt som Åkesson drog i direktsändning.

Även om Ericsson inte gillade lördagskvällens skämt gjorde många tittare det.

– Claes Åkeson, heja,heja,heja...Där fick Ericsson så de teg, skriver signaturen Matte.

Annika Sohlander

ARTIKELN HANDLAR OM