”Melodifestivalen var lite för stor för mig"

Läs chatten med Rolf Carlsson

NÖJE
Rolf Carlsson.

Rolf Carlsson säger: Kära publik. Här kommer Rödvins-Roffe

Ma säger: Rolf, din låt var bäst. Blev du förvånad över att komma trea?

Rolf Carlsson säger: Mycket förvånad. Det var oväntat. Jag tänkte att vi kommer på åttonde eller sjunde plats. Mycket oväntat.

M A M B A säger: Du låter lite lik Ulf Lundell.....Medvetet?

Rolf Carlsson säger: Det är en jämförelse jag hört många gånger. Inte medvetet, men jag har lyssnat mycket på svenskavis och rockpoeter. Jag är nog en blandning mellan olika. Vi har kanske samma kamelstämma.

GEL säger: Hallåja Roffe! Jag skulle så gärna vilja köpa en sån tröja du hade på dig till min pojkvän! Var har du köpt den? /Ung frisörstuderande

Rolf Carlsson säger: Den tröjan jag hade på scen är köpt i Filipstad. I intervjun hade jag på min en tjöja som min svåger gjort trycket på. Han heter Niklas och bor i Lomma.

rednalo säger: var poeten full i tv eller är han bara sådan av naturen?

Rolf Carlsson säger: Nej, det enda vi drack var ramlösa. Sen blev vi berusade av själva tillställningen. Vi är som vi är, naturella.

Hulta säger: Läste att du är intreserad av snickeri hur är dina kunskaper?

Rolf Carlsson säger: Jag är en sån som inte gillar instruktionsböcker. Jag exprimenterar, det blir lite tändstickshus, men rätt hyfsat. Jag är inte så bra på att spackla och det gillar jag inte. Jag har ett hus och det finns att göra på det. Men jag är ingen snickare.

Mallan säger: Vad tycker du om melodifestivacirkusen? Är det din grej?

Rolf Carlsson säger: Det var jättetrevligt att få var med. Det var inte som jag tänkt mig. Det var större både före och efter. Lite för stort för mig. Mina grejer går nog bäst hem på visklubbar och mindre tillställningar.

emp säger: har du gett ut skiva tidigare, rolf?

Rolf Carlsson säger: Mallan: Jag spelar gärna i en ishall inför 5 000 igen. Man fick ett sånt stort stöd.

emp: Jag har gett ut några platter på eget bolag tidigare, men de finns inte tillgängliga idag. Men de kanske kommer ut igen. Men nu ska jag släppa schlagerlåten när allt är över. Jag hoppas på att få göra ett album också.

dinne säger: Hej Roffe! Synd att du inte kom vidare. Funderat på att försöka igen nåt annat år?

Rolf Carlsson säger: Svår fråga jag kom ju vidare till vinnarnas val. Jag känner mig som en vinnare. Det känns som vi alla fyra gick vidare, vi har ju fortfarande chans. Jag är jävligt nöjd med en bronsmedalj. Jag säger inte nej, men jag måste nog fundera på om jag vill vara med igen.

emp säger: vad gör du på fritiden? familj/barn? vem tror du vinner hela det här jippot i globen?

Rolf Carlsson säger: Jag har hus och tre små flickor 5,7 och 9 år. Jag har häcken full. Och så snickrar jag och skriver dikter och låtar och lyssnar på musik. Just nu lyssnar jag på Linda Grip som jag tycker var jättebra. Den växer.

Vem går du vidare:

Det avgörande är inte om man är känd eller inte, det är bra, men jag vet inte vem som vinner. Jag tror iallafall inte på Brandsta. Vi är nog lite kräsna i slutändan. Mendez ligger väldigt bra till. Den kan funka jag gillar flera låtar.

Främling säger: Vad får man ut av att vara med i festivalen?

Rolf Carlsson säger: Ja, för mig som kommer från ingenstans är det en enorm grej som låtskrivare och artist. Det är bra att få visas upp sig och träffa branschfolk. Det är viktigt, men i förlägningen vet jag inte vad det betyder.

Rolf Carlsson säger: Tack allihop!