”Lina fastnade med strumbyxorna i Hannas paljetter"

Läs hela chatten med Lina och Hanna Hedlund

NÖJE
Lina och Hanna Hedlund.

Lina Hanna Hedlund säger: Hej allihopa!

Karin H säger: Jag har biljetter till genrepet på torsdag och undrar hur genrepet skiljer sig från fredagen mer än själva tävlingsmomentet.

Lina Hanna Hedlund säger: Genrepet är första gången som man får köra med publik. Så det blir lätt ganska mycket energi.

Dregen säger: Hejsan. Tycker ni det är kul att tävla i musik

Lina Hanna Hedlund säger: Ja. Det känns som att det handlar om både musik och ett framförande. Man har 3 min på sig att förmedla en känsla och vi älskar att uppträda och showa. Själva tävlandet är det som är det tråkiga men det är jättekul att få stå på scenen.

Kristina säger: Jag såg Hanna i Back to Bacharach i höstas. Fantastisk föreställning! Kommer ni köra den fler gånger? Eller nåt annat med samma gäng?

Lina Hanna Hedlund säger: Ingenting är bestämt ännu men vi tycker själva att det var väldigt kul. Så det kanske blir någon reunion. I så fall blir det på Nalen igen så du får hålla ögonen öppna.

Linda säger: Vad har ni för utbildning inom musik och teater? Vilka skolor?

Lina Hanna Hedlund säger: Vi har gått musikgymnasium (lina) så har vi båda gått rn folkhögskola i Göteborg (vendelsberg). Hanna har tagit många lektioner privat i teater och sång. OCh så har vi jobbat och det är ju en skola i sig. Man lär sig hela tiden.

Kristina säger: Har ni nån favoritmusikalroll ni skulle vilja göra?

Lina Hanna Hedlund säger: Lina skulle vilja göra Roxy Hart i Chicago om man måste välja. Hanna: jag älskar Rocky Horror Show men det finns inte så många kvinnoroller i den så jag skulle vilja göra den manliga huvudrollen, en transvestit.

Leif säger: Jag såg Hanna på "Så ska det låta" i fredags. Jag är väldigt imponerad av din sångröst. Varför inriktar du dig inte på mer jazzinfluerad musik? Där verkar du ha en väldig potential. PS. Lina har också en ooooootrolig röst. DS.

Lina Hanna Hedlund säger: Tack så mycket Leif! Hanna: Jag har alltid sjungit jazz och kommer alltid att göra det. Men just nu känns det som om det är tid för det här. Men någon gång i livet komemr jag att göra en jazzplatta, men nu är det rock/pop i lyxförpackning som gäller.

Kristina säger: Vad sjunger ni helst?

Lina Hanna Hedlund säger: Det är så svårt att säga. I dag sjunger vi helst Big time party, i morgon kanske det är en annan låt. Det beror mycket på vad man är på för humör.

Manne S säger: Har ni varit kär i sammma kille någon gång?

Lina Hanna Hedlund säger: Nej! Vi har väldigt lika smak i allt annat, men inte i killsmak. Det kanske är därför vi kan vara så sams.

Kakmonstret säger: Tjena och grattis! Inte helt olikt Hannas "Anropar försvunnen"...eller vad tycker ni själva? Lycka till i Globen!

Lina Hanna Hedlund säger: Likheten är väl att det är ett sjysst nummer. Vi tänkte lika mycket på koregrafi och så till det här numret. Lina: Hallå, hallå, nu är vi faktiskt två!

Manne S säger: Vem är äldst av er?

Lina Hanna Hedlund säger: Hanna är tre år äldre än Lina.

Kristina säger: Spelar ni nåt instrument?

Lina Hanna Hedlund säger: Vi har båda spelat trombon och piano. Lina: Jag spelar fortfarande piano och har skaffat ett elpiano. Hanna: Jag spelar piano.

Manne S säger: Tycker ni att det sexigt med män i mustasch?

Lina Hanna Hedlund säger: Haha! Jag vet inte om det sitter i mustaschen! Det beror på vad som döljer sig under...

sixsten säger: hur gamla är ni

Lina Hanna Hedlund säger: Lina är 23 och Hanna är 27.

emp säger: hanna e tillsammans med stenmarck, men vem e lina tillsammans med? en kändis oxå llr? ni skulle haft med martin på scen. varför inte?

Lina Hanna Hedlund säger: Han var med på genrepet faktiskt och var stand-in. Lina: Ja, om jag har en kille kan du fundera på. jag är kär i alla fall.

Maria säger: Vad lyssnar ni själva på för musik???

Lina Hanna Hedlund säger: Hanna: Ella Fitzgerald Lina: Just nu är det mycket Anastacia och folkmusik, helst Åsa Jinder.

Cicci säger: VAd hände?fastnade ni i varandra när ni skulle upp på scenen å sjunga igen?=)

Lina Hanna Hedlund säger: Ja, man kan ju aldrig sköta sig...Lina fastnade med strumpbyxorna i Hannas paljetter. Men Lars Wallin hade magic fingers så han redde upp det hela. Vi hör helt enkelt ihop!

noren säger: är det skoj att ha en syster som man kan hålla på och sjunga med, eller känner man rivalitet??

Lina Hanna Hedlund säger: För Hanna är det kanske skönt att ha någon att köra med... nej men det är fantastiskt att upptäcka. Det här är ju det första vi gör ihop och vi får hoppas att det blir mer. Det blir ju dubbel energi och dubbel glädje när man känner varandra så väl.

Maria säger: Hej, vad var roligast med att vara med i melodifestivalen???

Lina Hanna Hedlund säger: Att tillsammans med fyra vänner och fantastiska artister stå på scenen tillsammans. Vi hade skitkul. Vi älskar låten och framförandet, kläderna och allt. Vi var så stolta och bara njöt.

emp säger: hej! ska ni förändra nått till globen? vad tror ni om er chans när det blir både jury och telefonomröstning?

Lina Hanna Hedlund säger: Det är svårt att säga, det kan gå hur som helst. Någon liten överraskning kommer det att bli. Och att få göra det igen och få ha lika kul är ju fantastiskt.

suomiflikka86 säger: Jag bara älskade eran låt! Ni var absolut de bästa i hela Melodifestivalen!Ni har så otroligt vacker röst, och jag hoppas ni kommer långt i framtiden!

Jag undrar också när eran singel kommer ut? :)

Lina Hanna Hedlund säger: Tack snälla söta underbara! Singeln kommer direkt efter Globen-uppträdandet. Den ligger färdig och väntar, så så fort SVT tillåter.

Kristina säger: Vad händer i vår? I sommar? I höst?

Lina Hanna Hedlund säger: I vår har vi fortfarande kvar våra kontrakt på Wallmans/Intiman. Men planen är att få ge ut vår platta och så hoppas vi på vår egen popshow.

Moderator säger: Tack Lina och Hanna. Nu är Towe på plats och kan chatta. Skicka in frågor till henne nu!