”Jag håller mig ung genom dans”

Läs hela chattet med Sylvia Vrethammar

NÖJE
Foto: Peter Kjellerås
Sylvia

Sylvia Vrethammar säger: Jag sätter i gång nu.

lisa90 säger: hej sylvia du var verkligen jätteduktig vilken är den bästa schlager låten du vet

Sylvia Vrethammar säger: ...Jag är på plats i Sthlm och är öppen för frågor och trevliga kommentarer. Den som kommer direkt i mitt medvetande är Waterloo men efter lördagen känner jag mycket för Herreys. De gjorde det jättebra!

pontus säger: Är du nöjd med din insats?

Sylvia Vrethammar säger: Hej Pontus! Jag är jättenöjd med min insats. Jag kände mig avspänd. Det är inte så lätt att förbereda sig för man vet aldrig hur det kommer att vara. Men jag fick jättefin respons från publiken och allt funkade bra.

emp säger: sylvia: tror du att du hade gått vidare om du tävlat i nån annan stad?

Sylvia Vrethammar säger: Klurig och intressant fråga. Egentligen kunde jag inte ha bättre förutsättningar för jag fick väldigt fint mottagande i Sundsvall. Så allt runtomkring kunde inte vara bättre än i Sundsvall. Det skulle vara i Brasilien då! Där kanske den musik jag spelar är mer populär.

Mallan säger: Bor du utomlands? Var i så fall?

Sylvia Vrethammar säger: Hej Mallan! Jag bor både i Tyskland och i Sverige. I Tyskland bor jag härligt på ett hus på landet mellan Köln och Bonn med kossor som grannar. I Sverige bor jag utanför Stockholm i en lägenhet.

manne s säger: Har du fått många förfrågningar att ställa upp i melodifestivalen?

Sylvia Vrethammar säger: När jag började på 70-talet var jag med 3 gånger och sen går man vidare och tycker man gjort den delen av sitt sjungande. Men det som hände nu var fantastiskt. Grunden var cd-arbetet och under tiden sjöng vi på den här låten. Vi skickade in den och sen kom jag med och vi skickade den väldigt sent.

Börje säger: Kommer du släppa ett nytt album?

Sylvia Vrethammar säger: Hej Börje. Det är en ny cd på gång där mf-låten är ett av spåren. Antingen släpps den i april eller efter sommaren. Men singeln kommer nu direkt.

Paul säger: Får man fråga hur gammal tant är?

Sylvia Vrethammar säger: Ja! Jag är född 1945, det betyder att jag är 56.

Göran säger: Hej Sylvia hur kan du hålla dig så ungdomlig? Tränar du mycket?

Sylvia Vrethammar säger: Jag har alltid dansat och idrottat. Sen har jag också förstått att man måste leva sunt för att orka med ett yrke. Man får helt enkelt vara på vakt eftersom det förekommer mycket dester och så. Så det gäller att sköta sig med bra mat och träna och sova. Men jag har också bra gener, mamma var jättespänstig och pappa är 89 men ser ut som 75.

pia600 säger: Ja tycker det var jättesynd att du inte gick vidare! Du va ju en av de få med lite stil, pondus & karisma! Hur känns det idag när du inte kom med till Globen, Sylvia?

Sylvia Vrethammar säger: Ja, jag tycker naturligtvis att det är tråkigt. När jag kom med siktade jag på finalen. Jag tyckte låten var jättebra och i tiden så jag kände att jag skulle kunna gå till final. Men det finns många sammanhang jag ska jobba i nu så jag får möta publiken igen. Men ÖmR kanske diskas och då åker ju vi upp!!

Mallan säger: Vilken är den mest intressanta kändis du träffat?

Sylvia Vrethammar säger: Mallan, jag måste tänka lite, jag har träffat så många. Jag träffade en idol i Brasilien som inte så många känner till här. Men jag har hälsat på Astrid Lindgren och hon är en av de mest fascinerande människor som finns.

mo säger: Cool dam du är måste jag säga. Har du varit med i melodifestivalen förrut?

Sylvia Vrethammar säger: ...Jag hade önskat att få träffa henne. Men någon jag vill träffa är Ingemar Bergman. Ja, jag har varit med 3 gånger, en gång med Göran Fristorp. En gång hade jag så höga stövlar så jag inte fick under dem under klaviaturen så jag fick gå in barfota.

sdgd säger: Har du många groupies?

Sylvia Vrethammar säger: Nej! Det har jag inte.

märran säger: Har du en man eller är du fortfarande singel om du har man har du barn?

Sylvia Vrethammar säger: Min man står precis bredcid mig. Han heter Alex och är från Tyskland men han pratar jättebra svenska så vi pratar mer svenska än tyska. Alex har en son som är 14 och heter Damien. Vi har inga gemensamma barn men jag har systrar som föder barn i stället för mig! Jag skulle ha velat ha barn, men vissa är inte menade för att ha barn.

lisa90 säger: har du några husdjur?

Sylvia Vrethammar säger: Nej, Lisa, jag skulle vilja men jag kan inte sör jag reser så mycket. Men i min pool i Tyskland har jag grodor! Jag har också en maskot som heter Fabrizio och är en liten gris. Och han lever för mig så det är som ett riktigt djur som vi pratar med och så.

Nina säger: Vad lyssnar du på för musik hemma?

Sylvia Vrethammar säger: Jag lyssnar på Diana Krall och brasiliansk musik. Sista tiden har jag även lyssnat mycket på mig själv för att se hur jag har utvecklats.

Sylvia Vrethammar säger: Till alla som kommit med fina ord; jag kommer snart igen och känner en otrolig värme från er. Jag ska ge tillbaks allt jag kan.