– Jag är oskyldig

Winona Ryder nekade till allt i rätten

NÖJE

Skådespelerskan Winona Ryder anklagas för att ha försökt stjäla exklusiva kläder och väskor från ett varuhus i Beverly Hills.

I går dök hon upp i rätten och nekade till alla åtalspunkter.

Foto: AP
Winona går genom säkerhetskontrollen på polishuset i Los Angeles.

Winona Ryder fångades av övervakningskameror när hon den 11 december tog bort larmen från en rad varor på varuhuset Saks i Beverly Hills och stoppade ned dem i sin stora bag.

Stjärnan greps när hon lämnade varuhuset.

I hennes bag fanns märkeskläder och väskor till ett värde av 45 000 kronor. Där fanns också flera sorters narkotika.

Hennes advokat Mark Geragos kallar händelsen "ett misstag" och uppger att Ryder har kvitto på alla varorna och att narkotikan var utskriven på recept, skriver Ananova.

I går var skådespelerskan i rätten och förklarade sig oskyldig till stöld, inbrott, vandalism och narkotikainnehav. Om stjärnan fälls riskerar hon 10 års fängelse.

Påsar och t-shirts säljs

En kampanj för att stödja Winona Ryder har dragits igång i Los Angeles. I en butik säljs t-shirts med trycket ”Frige Winona” och tygpåsar med texten ”Jag betalade för de här sakerna”.

Billy Tsanganes som är affärsinnehavare och designer i butiken säger att varorna blivit mycket populära.

- Vi har sålt mycket till folk som arbetar i filmbranschen och andra som bara vill visa att de stöttar henne, säger han till AP.

- Jag tror att många tycker att det är en kul present att ge bort.

- Vi rekommenderar folk som bor nära Saks att köpa väskan med texten ”Jag betalade för de här sakerna”. Det kan vara bra att markera för vakterna i det området, säger Billy Tsanganes.

Rättegången mot Winona Ryder fortsätter den 11 mars.

Frida Håkansson