Strålande stjärna utan glans

Puls tycker om Ewan McGregor

NÖJE
Foto: AP
Ewan McGregor

Tom Cruise, Brad Pitt och Leonardo DiCaprio får rubrikerna.

Men många av tjejerna i biofåtöljerna föredrar Ewan McGregor, en sexsymbol lite mer i det tystlåtna.

När de andra ständigt klagar över kändisskapet och gifter sig och skiljer sig och gifter sig igen och blir jagade av och själva jagar paparazzi-fotografer, lever 30-årige Ewan ett stillsamt familjeliv med hustrun Eve och döttrarna Carla, 5, och blott några månader gamla Esther Rose.

Har själv intervjuat Ewan en gång ihop med ett gäng kvinnliga journalister som fullkomligt dreglade över honom. Men de kom av sig lite, och rodnade, när han insisterade att de väl ändå måste ha några seriösa frågor om hans kuk.

Den har han visat i åtskilliga filmer och det tycker han är helt OK.

- Mitt bidrag till jämlikheten i världen, tjejerna har ju alltid fått klä av sig framför filmkameran.

"Trainspotting" (1996) blev det stora genombrottet.

Rollen som Obi-Wan Kenobi i förra och kommande "Stjärnornas krig"-filmerna har gjort honom till idol för miljontals dyrkare av George Lucas rymdfilmer. Själv är han ingen fanatisk beundrare av dem.

- Men det var en pojkdröm att få slåss med lysande svärd.

Han är mer stolt över rollen mot Nicole Kidman i "Moulin Rouge". Och det är förstås den typen av lite mer blyg förste älskare-roller, som har gått hem hos den kvinnliga publiken.

Ska Ridley Scotts extremt grabbiga krigsdrama "Black hawk down", med premiär 15 mars, locka några kvinnliga biobesökare, så är det nog tack vare just Ewan"

Jan-Olov Andersson