Kristin svårt sjuk under sändningen

Hade magkramper under programmet

NÖJE

Programledaren Kristin Kaspersen led av svåra magkramper under hela programmet.

Medicin hjälpte henne genom sändningen.

- Jag är glad att jag klarade det, säger hon efteråt.

Foto: per eriksson
en sån pärs Programledarna Claes Åkeson och Kristin Kaspersen kan andas ut. Ingen märkte att Kristin var svårt magsjuk under hela programmet och hölls uppe endast av starka mediciner.

Det var en något matt Kristin Kaspersen som lämnade Faluns idrottshall i går kväll.

I tv-rutan såg hon precis lika lugn och glad ut som vi vant oss vid. Men kvällens direktsändning av den avslutande delfinalen kunde slutat riktigt illa på grund av hennes svåra magkrämpor .

- Jag frös jättemycket i början av programmet. All energi i kroppen gick ju åt att lösa upp magen, säger hon till Aftonbladet.

Hennes son fick maginfluensa i torsdags natt och mamma Kristin fick vaka flera timmar under natten. Efter att bara ha fått några få timmars sömn började hon i går förmiddag själv få smärtsamma känningar i magen.

Några timmar senare led hon av svåra magkramper.

- I går förmiddag fick jag väldigt ont i magen och började undrade hur det skulle gå med sändningen. Jag fick ta medicin och preparerade magen med en massa yoghurt och Pro-viva.

Fruktade vad som kunde hända

Kvällen blev något av en pina. Att leda en direktsänd melodifestival och samtidigt ha en mage med egen vilja blev ingen lätt match.

- Jag stod och tänkte på vad som skulle hända. Tänk om jag plötsligt hade behövt rusa ifrån för att...ja, du vet. Jag är glad att jag klarade och att det gick så bra, säger hon.

Kristin Kaspersen valde att avsluta kvällen med lugn och ro. När de segerrusiga finalisterna rusade vidare till efterfesten, åkte den sjuka programledaren till hotellrummet.

- Framför allt vill jag se om min son mår bättre.

Björn Solfors