Sven-Ingvars har laddat för krogen

Nypremiär för succéshowen

1 av 2
börjar om från början I kväll drar Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars i gång med en ny serie krogshower i Stockholm. Det lär bli massor av välkända låtar.
NÖJE

Efter ett år på Rondo i Göteborg är det dags för huvudstaden.

Sven-Ingvars flyttar in med sin krogshow "Mer glöd än någonsin" på Tyrol med premiär i kväll.

- Vi är väldigt spelsugna och laddade, säger Sven-Erik Magnusson.

126 slutsålda föreställningar på Rondo i Göteborg. Busslaster kom från hela Västsverige för att se och höra Sven-Ingvars spela sina hits från en 40-årig repertoar.

- Jag vet inte hur många låtar vi har gjort men det är ett 50-tal med i showen, berättar Sven-Erik Magnusson, som tillsammans med Ingvar Karlsson bildade bandet 1956.

Efter att ha turnerat landet runt i över 40 år ville de prova krogshowformatet.

Gamla klassiker - och en ny singel

Showen innehåller flera medleys och är förstärkt med fyra sångare/dansare och två blåsare. Mellan musiken snackar Sven-Erik och Ingvar och de andra, nyare medlemmarna, gamla minnen.

- Vi visar lite ur filmen "Under ditt parasoll" som vi gjorde 1968. På 60-talet skulle man göra film. Vi trodde att vi skulle nå ut till en bredare publik på det sättet, berättar Sven-Erik.

"Ett litet rött paket", "Säg inte nej", "Vid din sida", "Fröken Fräken", "Jag ringer på fredag", "Börja om från början"...

Låtlistan är lång och showen är två timmar.

- Ja, folk får verkligen valuta för pengarna, säger Ingvar och skrattar.

Lagom till premiären på Tyrol släpper bandet en singel skriven av Sven-Erik med text av Py Bäckman, "När rocken kom till byn".

- Det ska bli kul. Vi har ju inte spelat sedan i december, säger Sven-Erik.

Hannah Sjöström