”Robinson”- Robban slogs blodig i natt

Svårt misshandlad av flera män på krog

Foto: JOHAN FJELLSTRÖM
FÖRDES TILL SJUKHUS Flera män överföll Robert Andersson från "Expedition: Robinson" på krogen Högbergs i Stockholm i natt. Robban fick bland annat en flaska i huvudet.
NÖJE

Robert Andersson från ”Expedition: Robinson” misshandlades i natt svårt på en restaurang på Södermalm i centrala Stockholm.

Han fördes till Södersjukhuset där han fick vård för sina skador.

- Ställer jag mig upp känner jag att jag håller på att svimma, sa han till Aftonbladet i morse.

Robert Andersson, 27, kom i går kväll till en bjudning på krogen Högbergs på Götgatan tillsammans med dokusåpa-deltagarna Annelie Nordin och Marcus Öhrn från "Villa Medusa".

Strax före stängningsdags, klockan ett i natt, startade bråket.

Robert Andersson berättar:

- Vi var på väg från krogen när en kille kom fram till mig och frågar vem som sparkat honom. Jag sa att det var väl någon tjej. Vem? frågar han.

- Tror du jag tjallar på en brud? svarar jag.

Fick en flaska i huvudet

Svaret blir en flaska i huvudet på Robert Andersson.

- Flaskan sprack, säger han.

- Jag ramlar ner på golvet och lyckas väl halvt om halvt. När jag reser mig upp får jag flera slag och blir nerbrottad igen. En spark av killens kompis träffar i ansiktet och jag hamnar underst. Och det sjukaste av allt, det är att killen biter mig i fingret när jag får ett tag runt hans hals.

Under tiden som Robert Andersson kämpar mot slagen och sparkarna kommer Marcus Öhrn fram.

Greps av polisen på krogen

- Jag försöker dra undan killarna som slår Robban. Det är fyra, fem som slår, säger Marcus Öhrn som själv fick en barstol i ansiktet under tumultet.

Efter ett tag avbryts bråket och gärningsmännen försvinner från krogen – för att komma tillbaka några minuter senare. Då har Robert Andersson tagit sig upp på övervåningen i restaurangen.

- Där flyger de på mig igen, säger han.

- Jag åker i backen och ser bara fotsulor uppifrån. Det är bam, bam, bam i skallen på mig.

Polisen grep en misstänkt gärningsman på krogen.

- Han är 23 år, men han är så pass full att vi inte kan höra honom än, säger Göran Risberg, arrestinspektör på Södermalms polisstation.

Robert Andersson stannade i natt på Södersjukhuset.

Petter Ovander