”Naomi tvingade mig att smuggla knark”

Förra assistenten avslöjar super-
modellens missbruk

1 av 4
kokain i bagaget Naomi Campbells narkotikamissbruk avslöjas nu av supermodellens förra personliga assistent, amerikanskan Rebecca White. Hon berättar hur hon på flera resor beordrades att smuggla ecstasy genom tullen i sitt handbagage. Kokainet tog Campbell i sin egen resväska.
NÖJE

LONDON

Supermodellen Naomi Campbell har smugglat kokain och ecstasytabletter genom tullen på storflygplatser över hela världen.

Hon sa nyligen till sin personliga assistent:

- Jag har gjort det en miljon gånger. De vinkar alltid förbi mig.

Avslöjandena om 31-åriga Naomis narkotikaberoende följer nu slag i slag.

Det är hon själv som satt stenen i rullning efter att ha stämt tidningen The Mirror för intrång i privatlivet.

Mirror publicerade en bild på Naomi när hon lämnade ett möte hos Anonyma Narkomaner i London och modellen blev så rasande att hon startade en process mot tidningen. Under den pågående rättegången har dock Naomi själv tvingats krypa till korset och berätta om sina vilda år med knark- och spritfester.

Nu har dessutom amerikanskan Rebecca White, 27, trätt fram och avslöjat Naomi som knarksmugglare. White var stjärnans personliga assistent från januari till juli i fjol, då hon fick nog av smuggeltrafiken och valde att hoppa av.

För tidningen News of the World berättar hon nu om flera tillfällen då hon tvingades gömma ecstasytabletter i sitt handbagage för att ta genom tullen.

Kokainet tog Naomi själv hand om. Hon förvarade det i en liten låst skattkista som hon stoppade i resväskan.

Knarkade för 22 000 kr i veckan

Rebecca White kunde på nära håll följa Naomis svåra beroende av narkotikan. Supermodellen lade upp stora högar av kokain på bordet, hackade sönder det med ett kreditkort och drog in det i näsan med en hoprullad 20-dollarsedel.

Hon kunde "snorta" fyra gram på en natt, vilket är mycket illavarslande.

Hon krävde också att White tog med sig minst tio ecstasytabletter på flygresorna. För News of the World beskriver Rebecca White fyra smuggeltillfällen:

Miami-Jamaica i april i fjol:

- När vi skulle packa sa Naomi "du har väl kommit ihåg grejerna?" Hon kallade alltid knarket för "grejerna". Hon var min chef och jag vågade inte säga nej. Jag packade ner tio ecstasytabletter i handbagaget. "Om jag åker fast hoppas jag du tar hand om mig", sa jag. Men Naomi var otroligt nonchalant och svarade bara "det kommer inte att hända". Detta var två månader efter att hon startade processen mot The Mirror. Hon gjorde då av med 22 000 kronor i veckan på droger.

London-Nice i maj i fjol:

- Vi skulle ombord på en yacht nära Cannes. Naomi gav mig en plastpåse med ecstasy. "Du tar den här", sa hon. Själv tog hon hand om kokainet. Jag la pillren i en vitaminburk och skakade av nervositet. "Ta det lugnt, bara", sa Naomi.

London-Los Angeles i maj i fjol:

- Vi flög från Heathrow för att vara med på ett party hos Puff Daddy i Los Angeles. Naomi förväntade sig att jag skulle ha tio ecstasytabletter med mig, men jag tog bara två. Om jag åkte fast kunde jag då hävda att det var för personligt bruk. När Naomi fick veta det vid framkomsten blev hon arg. "Nu får du gå ut och köpa fler."

"Jag har gjort det själv en miljon gånger"

London-Paris i juli i fjol:

- Vi skulle på party hos Donatella Versace och Naomi blev på nytt rasande när jag bara hade två piller med mig, och det var då hon sa: "Jag har gjort det själv en miljon gånger och aldrig åkt fast. Det är ingen fara."

Peter Wennman