Carolas sång i erotisk film

Sjunger svensk psalm i thriller om prostitution

1 av 3 | Foto: bengt kulén
skivbolaget: en miss Carola Häggkvist sjunger den svenska psalmen "Blott en dag" i skandalregissören Kim Ki-Duks thriller om en kvinna som drivs till prostitution. Själv är Carola knappast medveten om uppståndelsen - just nu firar hon semester på Hawaii.
NÖJE

"Bad guy" är en brutal erotisk film.

Undertiteln är: "Att göra sin älskade till en hora".

Carola medverkar på sång - hon sjunger en av våra mest älskade psalmer.

För två år sedan fick han biobesökarna att kräkas i salongen.

Den kontroversielle koreanske regissören Kim Ki-Duks erotiska film "The Isle" innehöll bland annat en scen där en kvinna försöker ta livet av sig genom att stoppa in en fiskelina med krok i sitt underliv och sedan dra ut den.

- Mitt syfte är inte att förolämpa människor, men det jag visar i mina filmer är verkliga problem i vårt samhälle, sa Kim Ki-Duk inför visningen vid årets filmfestival i Berlin.

Nu lanserar han sin nya film "Bad guy" - även den en erotisk thriller med våldsamma scener.

Och ett oväntat svenskt inslag.

Rev sönder bioaffischerna

I slutet av filmen ljuder svensk sång till bilderna av en kvinna som prostituerar sig.

Rösten tillhör Carola Häggkvist och sången är den klassiska psalmen "Blott en dag, ett ögonblick i sänder" av Lina Sandell.

Psalmen var titelspåret på Carolas platta "Blott en dag" som släpptes för drygt tre år sedan. Men aldrig hade den djupt troende artisten kunnat ana psalmens nya sammanhang.

När "Bad guy" hade premiär i Korea rev kvinnliga biobesökare filmaffischerna i bitar. Motivet är en naken kvinna som i hemlighet övervakas av en smygtittare. Undertiteln på affischen är: "Att göra sin älskade till en hora".

"Bad guy" handlar om en hallick som i hemlighet förstör en oskyldig kvinnlig students liv. Utan att hon vet varför slås hennes existens i spillror och hallicken tvingar henne slutligen att prostituera sig.

Carola befinner sig just nu på semester på Hawaii.

- Men med största sannolikhet har hon inte koll på det här, säger Lars Hansson på skivbolaget Universal.

Han är själv överraskad att Carolas psalmsång kan höras i en erotisk film.

"Det låter som en miss"

- Det är Universals representanter i Korea som gett tillståndet att använda sången. Det låter som en miss. Men vi har inte sett filmen än. Vi får se om vi kommer att göra något, säger Lars Hansson.

Men sammanhanget passar inte Carola som artist?

- Klart att det inte gör.