Minnelli säljer bröllopet dyrt

Tidningarna betalar för gästernas lyxliv

NÖJE

HOLLYWOOD

Liza Minnellis bröllop bekostar superstjärnornas lyxliv.

Hon och blivande maken David Gest har erbjudits mer än sex miljoner kronor för fotorättigheterna.

Det ska täcka privatflyg, hotell, betjänter och rysk kaviar åt Michael Jackson, Elizabeth Taylor, Whitney Houston och en rad andra kändisar.

bjuder superstjärnor Liza Minnelli och David Gest säljer fotorättigheterna till sitt bröllop och låter därmed veckotidningarna betala de inbjudna världsartisternas privatflyg och hotellsviter.

Det framgår av de rapporter kring fotoförhandlingarna som Minnellis representanter just nu för med veckotidningarna National Enquirer, Hello! Och People.

Att döma av förhandsintresset torde Minnelli kunna få hela ceremonin i mars bekostad. Hon kan sluta exklusiva avtal per land och på så sätt maximera intäkterna från kändisbilderna.

Tidningarnas vilja att öppna plånboken är inte så svår att förstå.

Går bröllopet enligt planerna gör Whitney Houston livecomeback och hyllar brudparet med ett framträdande. Det gör också Tony Bennett plus ytterligare 50 andra artister.

Ingen billig önskelista

Hedersgäster vid ceremonin på Regent Hotel i New York den 16 mars är bland andra Elizabeth Taylor, Woody Allens ex-fru Mia Farrow, skådespelerskan Janet Leigh och Esther Williams. Best men blir Michael och Tito Jackson.

Till bröllopet väntas också Jackie, Randy och Marlon Jackson.

Andra kändisar är James Ingram, Robert Wagner och Tony Franciosa.

Om kändisarna bor och reser gratis kommer de dock inte helt undan utgifter. Minnelli och Gest önskar sig en rad prylar. På önskelistan finns bland annat tallrikar som kostar 30 000 kronor styck.

För den som inte har lika stor plånbok går det att ge bort smörknivar för 700 kronor eller tygservetter för 2 600 kronor.

Magnus Sundholm