Svenska succén säljs till utlandet

Ny flyttar Adam & Eva till Tyskland

NÖJE

I Sverige blev "Adam & Eva" en succé med Björn Kjellman och Josefine Nilsson i huvudrollerna.

Nu gör ett tyskt filmbolag en egen version av komedin.

- Det blir en riktig hit, säger producenten Andreas Eicher.

Foto: triangelfilm
Huvudrollsinnehavarna Björn Kjellman och Josefine Nilsson i en scen ur Adam & Eva. Nu kommer en tysk version av succékomedin.

Den blev en av 1990-talets mest framgångsrika svenska filmer. Det tyska filmbolaget Boxfilm är nu halvvägs igenom inspelningen av den tyska versionen i Hamburg.

- Det är inte bara en vanlig re-make, utan vi har försökt att gå lite längre med storyn och visar historien ur både Adams och Evas synvinklar, säger filmens producent Andreas Eicher.

För regin står österrikaren Paul Harather, rollen som Adam spelas av österrikiske skådespelaren Simon Schwarz och i rollen som Eva syns skådespelerskan Marie Bäumer. Budgeten ligger på motsvarande drygt 20 miljoner kronor, vilket är något mindre än genomsnittskostnaden för en tysk biofilm.

Säker på framgång

- Det är ingen megaproduktion vi gör, utan vi är mer inspirerade av de danska "Dogma"-filmerna och deras sätt att jobba, säger Andreas Eicher.

Filmen beräknas vara färdiginspelad i september och får tysk premiär i november. Och Andreas Eicher är övertygad om att filmen blir en stor framgång även i Tyskland.

- Det är en fantastisk historia oavsett vilket land man bor i. Dessutom skulle jag aldrig producera den om jag inte var säker på att det blir en hit, säger han med ett skratt.

Martin Söderström