Äntligen final, Barbados

Nu firar de med ny skiva, show och sommarturné

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
"DET VAR LÄSKIGT" Det tog nästan en månad. Men i går kväll fick Magnus Carlsson och resten av Barbados klartecken för finalen i Globen den 1 mars. "Usch, det var grymt läskigt. Det värsta är att sitta i soffan och veta att jag kan inte göra nåt åt det här", sa en lättad Magnus Carlsson efter tv-programmet i går kväll.
NÖJE

Puh!

Det blev en finalplats för Barbados, till slut.

- Fy, vilken fruktansvärd pärs, säger frontmannen Magnus Carlsson.

Nu väntar en rejäl segerfest - med ny skiva, en ny show och en omfattande turné.

Killarna i Barbados passade på att ta några veckors semester efter framförandet i Växjö. Nu är det slut med det.

I går kväll blev Barbados "vinnarnas val" och får därmed sin efterlängtade chans i den stora finalen i Globen den 1 mars.

- Usch, det var grymt läskigt. Det värsta är att sitta i soffan och veta att jag kan inte göra nåt åt det här. Men jag ville inte veta resultatet innan, det är säkert nån sadistisk tanke bakom det, säger Magnus Carlsson med ett skratt.

Laddade med chips framför tv:n

Klädd i sina skönaste mysbrallor hade han laddat upp med en rejäl skål chips framför tv:n.

- Jag har haft en sån här chipsafton och bara hällt i mig nervöst. Jag höll fan på att kräkas i slutet. Fy, vilken fruktansvärd pärs. Men nu känns det skitbra, säger han.

På måndag drar repetitionerna till finalen igång. Och Magnus Carlsson har redan en hel del nya planer på gång.

- Det här är som att trycka på en startknapp. Vi ska klura ut lite nya kläder, kanske nån ny frisör på gång, fixa solbränna och försöka hålla dieten. Men det sket sig nog efter alla chips, säger han.

Men runt hörnet väntar fler, stora utmaningar. Nästa lördag släpper bandet uppföljaren till "Kom hem", som sålde i 120 000 exemplar.

"Det modernaste vi har gjort"

- Plattan är den modernaste vi gjort och det har blivit ett överjävligt bra resultat. Den är mer spelad live, fast den är ändå mer modernt producerad med syntar, röster och körarrangemang.

Och traditionen med en Elvis-tolkning lever vidare. Den här gången är det "Burning love" som får en ny kostym á la Barbados.

- Den låter som Michael Jacksons "Black or white" på nåt jäkla vänster. Den är helt flippad, säger Magnus.

Förutom en stor sommarturné ska de parallellt köra en helt ny show.

- Ja, det är en timme med en jädra massa ljus, rök och effekter som bygger på den nya skivan. Det är ingen renodlad danskväll, utan mer show som förhoppningsvis kommer att dyka upp på de större festivalerna i sommar.

"Det är äckligt bra låtar i finalen"

Redan i dag finns "Världen utanför" och de andra finalbidragen i butikerna. Under knappt en vecka ska de snurra så mycket som möjligt i radion och därmed öka chanserna till folkets röster i Globen.

- Det är äckligt bra låtar i finalen och vi har lagt ner det där med att vinna. Globen var målet och nu ska vi ha skitkul i en vecka. Det är en bonus om man går och vinner.

Om knappt en vecka vet vi hur det blev med den saken.

Björn Solfors