- Tittarröster är mer ärliga

Kina Jaarnek är besviken på "Vinnarnas val"

NÖJE

Kina Jaarnek skulle gått till final.

Det tyckte Aftonbladets läsare i en stor omröstning på aftonbladet.se.

Nu kritiserar hon upplägget med en vinnarjury.

- Det hade varit mycket ärligare med en tittaromröstning , säger hon.

Det blev ingen finalplats för Kina Jaarnek.

Juryn placerade henne och låten "Son of a liar" på en snöplig fjärdeplats.

Nu kritiserar hon upplägget av programmet och menar att uttagningen av de två sista finalisterna inte var helt rättvis.

- Programmet kändes bara platt, tråkigt och onödigt. Det är ointressant vad gamla vinnare tänker och tycker. Det hade varit bättre om de fortsatt med det som svenska folket tycker. Då hade det varit både roligare och mycket ärligare, säger hon.

Skeptisk till röstningen

I den stora läsaromröstningen på aftonbladet.se som redovisades i gårdagens Aftonbladet hade läsarna Kina Jaarnek som favorit, strax efter vinnarna Barbados.

- Jag kan ju inte veta om jag hade kommit med i en tittaromröstning, men man får ju en mer ärlig bedömning. Jag tror nog att jag hade varit i Globen på fredag i så fall.

Dessutom är hon skeptisk till själva omröstningsförfarandet.

- Man fick ju inte ens se när de räknade rösterna och man fick inte veta hur själva rösträkningen gick till. Det borde vara mera öppet, tycker jag.

"Son of a liar" kan bli en hit i USA

"Son of a liar" föll inte juryn på läppen. En som däremot gillar låten heter Fred Bronson och är redaktör på välansedda Billboard i Los Angeles, världens största branschtidning.

- Han kom fram till mig och presenterade sig efter tävlingen i Falun. Han gillade attityden och framförandet av sången och sa att låten skulle passa bra som radiosingel i USA.

Blir det en stor USA-turné nu då?

- Nej (skratt), det tar nog lite längre tid än så. Men han vill ha låten till USA så fort som möjligt. De äger även en massa radiostationer och chansen finns ju att den kan spelas en del där. Då kan man ju få en hit i USA, säger hon.

Björn Solfors