Här röker Britney

Myten om den präktiga idolen på väg att spricka

1 av 2 | Foto: REX FEATURES
SMYGTAGNA BILDER AVsLÖJAR POPSTJÄRNAN Britney Spears var ute på balkongen och rökte flera gånger under ett besök i Sydney, Australien, nyligen. När hon såg fotograferna försvann hon snabbt in på rummet igen. Britney har predikat för ett rent, sunt och syndfritt leverne. Men glorian har fallit på sned åtskilliga gånger den senaste tiden.
NÖJE

LONDON

Det var världens oskyldigaste bruna ögon.

Världens oskuldsfullaste vita leende.

Och världens omöjligaste ljusblå dröm.

Nu är Britney Spears, 20, på väg att trilla ner från sitt rosa moln.

Imagen, själva konceptet, fungerade länge:

Man ska inte röka.

Man ska inte dricka.

Man ska inte ha sex innan man gift sig.

Man ska ha ett leende som bländar och en kropp som knäcker och sjunga om sex och åla sig som en orm i de tajtaste av kläder - samtidigt som man tror på Gud och predikar ett rent, sunt och syndfritt leverne.

Trots paradoxen har det varit en lysande affärsidé.

Men hela bubblan runt Dygdens Drottning, Britney Spears, håller alltså på att brista. Popstjärnan har trasslat till det ordentligt för sig.

Söp på nattklubbar

Det har hänt grejer i rask takt:

Det började med separationen från pojkvännen Justin Timberlake. Britney tog det hårt. Hon gick ut med sina väninnor på nattklubbarna i Los Angeles och satt och grät över drinkarna. Hon festade inte - hon råsöp.

Mitt i detta bar det av ut på turné. Britney skulle göra promotion för sin film "Crossroads", och det mesta gick fel.

I London stod ett par tusen fans och väntade i timmar. De trodde att Britney skulle göra som alla andra stjärnor vid filmpremiärerna: stanna upp och vinka lite till fansen, kanske skriva några autografer.

Men Britney klev rakt ur bilen, visade fansen ryggen och gav dem inte ens ett leende.

Småflickorna grät. Andra fans var rasande.

Många talade om en image som rasade ihop.

Britney bad halvhjärtat om ursäkt. Sen, efter ett snabbesök i Sverige, stack hon till USA. Hon fortsatte att festa med sina vänner, nu på en hyrd båt i Miami. Hon solade topless trots att det vimlade av paparazzofotografer. Hon gav dem fingret.

Inte blev läget bättre när hon fick läsa om Justins vilda äventyr i Las Vegas. "N Sync-stjärnan har varit där med sina polare och levt rövare - det har varit sprit och strippor och gambling för ohyggliga pengar.

Nästa knivhugg: Justin började umgås intensivt med Jenna Dewan, en dansös på "N Syncs shower.

Tog av sig kläderna

Strax efteråt startade Britney en affär med dansläraren och koreografen Brian Friedman.

Sen började hon uppträda allt underligare. Britney och Brian hamnade på en liten karaokeebar i Burbank, Kalifornien.

Trots att hon inte fick serveras sprit eftersom hon är under 21 insisterade hon på att få alkohol. Till slut tröttnade personalen och körde ut henne. Hon blev portförbjuden.

Därefter kom rapporterna från en stripteaseklubb i Japan. Britney hade en ledig kväll från turnerandet och hamnade på lokal med så kallade lapdancers, kvinnor som slingrar sig nakna runt stolpar på en scen.

Efter några drinkar klev Britney upp på scenen och visade stripporna hur det skulle gå till. En häpen publik såg "världens mest kända oskuld" ta av sig i bara behå och göra samlagsrörelser mot stolparna. Hon var var på väg att ta av sig ännu mera kläder när hennes sällskap skrek åt henne att sluta.

"Hon blev av med oskulden"

Och apropå oskuld " i förra veckan avslöjade Justin att "det där med hennes oskuld bara är ett skämt, hon blev av med den för en tid sedan. Och är det nån som bör veta det är det jag."

Till sist: bilderna här ovan på Britney med en cigarett. Smygtaget foto på en balkong i Sydney. När Britney såg att hon var upptäckt försvann hon snabbt in i rummet.

Rökning, gökning och krökning, alltså.

Den fläckfria, oskuldsfulla Britney Spears finns inte längre. Vilken väg tar karriären nu?

Peter Wennman