Från presidentdotter till sexsymbol

Chelsea Clinton utpekas som en kvinnlig motsvarighet till JFK

1 av 2 | Foto: ap
Chelsea nu - designade kläder och moderiktig frisyr.
NÖJE

Från att ha varit en liten dam med tantkläder och permanentat hår har nu Chelsea Clinton blivit en sexsymbol med designade kläder. I alla fall enligt modetidningen Vanity Fair.

I ett kommande nummer utnämner tidningen Vanity Fair Chelsea Clinton till sexsymbol. På kort tid har hon gått från tandställning och Laura Ashley-kjolar till designade kläder och gott självförtroende. Tidningen menar att Chelsea kan bli en kvinnlig motsvarighet till John F Kennedy, den snygge sonen till den forne presidenten med samma namn.

- De flesta presidentbarnen faller som stenar när föräldrarna förlorar sin ställning. Men så är det inte längre, säger presidenthistorikern Gil Troy, enligt AP.

Mer självsäker

I artikeln om Chelsea analyseras hennes utveckling, från livet i Vita Huset till hennes nuvarande studier på Oxford University i England. Vanity Fair menar att hon blivit mer säker i sin officiella roll. När fröken Clinton kom till England för ett år sedan hade hon svårt att anpassa sig till det nya livet och precis efter 11 september tyckte hon att det var jobbigt att vara utomlands och klagade på antiamerikanism. Men allt eftersom verkar Chelsea trivas bättre och bättre. Nu ses hon hänga på inneställen i London tillsammans med Hollywood-kändisar såsom Gwyneth Paltrow och Donatella Versace.

Inga politiska ambitioner

Vantiy Fair tror att den före detta presidentens dotter kommer att synas mycket i framtiden, men Chelsea verkar inte ha så höga ambitioner - än. När hon under en fotografering fick frågan om hon hade politisk strävan, svarade hon: "Jag försöker bara vara student".

Karin Schmidt