Nu flyr Kikki hemifrån

Bybornas skvaller tvingar henne flytta

Foto: joachim lundgren
Kikki Danielsson är förtvivlad och arg över den kraftiga ryktesspridningen om hennes privatliv och påstådda återfall i alkoholism som sprids i Vallsta där hon bor.
NÖJE

Kikki Danielsson tvingas lämna sitt hem i Vallsta.

Hon drivs på flykt av grannskapets illvilliga skvaller om hennes privatliv och påstådda återfall i alkoholism.

- Jag är förkrossad och förbannad, säger Kikki.

Kikki Danielsson utanför sitt hus i Vallsta. En mäklare jobbar nu med att sälja villan.

I fredags firade hon sin 50-årsdag på spa tillsammans med kompisarna Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen.

- Det var fantastiskt kul, säger Kikki Danielsson.

I dag är hon förtvivlad, uppriven - och riktigt arg.

Orsaken är den kraftiga ryktesspridningen om hennes privatliv och hennes påstådda återfall i alkoholism, som sprids i den hälsingska hembyn Vallsta med omnejd.

Rykten som nu nått veckotidningarnas löpsedlar.

- Jag blir bestört över att folk kan vara så missunnsamma. Vissa här verkar inte tåla att det går bra för mig och att jag faktiskt mår bättre än någonsin.

Ryktena säger att Kikki Danielsson börjat dricka stora mängder alkohol igen, att hon tar taxi i smyg till det lokala systembolaget och att hennes barn tröttnat och flyttat hem till Kikkis ex-make Kjell Roos. Uppgifterna dementeras bestämt av Kikki Danielsson.

- Jag dricker inte en droppe längre. När jag hade 50-årskalas skålade jag i Ramlösa. Och mina barn är hos mig nu. Jag var med min son Viktor hos tandläkaren tidigare i dag och snart kommer han hit med sina kompisar.

Tidningar fick tips om skilsmässan

- Det påstås att mina vänner är oroliga för mig. Det är absurt. Jag har fyra fem riktigt goda vänner och om de är oroliga för min hälsa går de direkt till mig - inte till skvallertidningarna, säger hon.

Det är inte första gången hon råkar ut för grannskapets ovanligt stora nyfikenhet på lokalkändisens privatliv.

- Från trovärdigt håll har jag fått höra att det kom in ett 40-tal tips till veckopressen bara från den här lilla byn när jag och Kjell skulle skilja oss, säger Kikki Danielsson.

Skvallret i vissa kretsar i hembyn har orsakat skador som inte går att reparera. En mäklare jobbar redan med att sälja den 220 kvadratmeter stora villan som varit Kikki Danielssons hem sedan 1984.

Flyttar tillfälligt till Göteborg

- Jag är oerhört ledsen. Jag är inte värd all den här skiten. De personer som sprider ryktena driver mig från orten. Jag vill komma härifrån så fort det bara går. Jag vill inte bo bland folk som vill mig illa, säger Kikki.

Vart flyttlasset går vet hon ännu inte. Men i höst flyttar Kikki tillfälligt till Göteborg där hon ska ha en stor krogshow tillsammans med Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg.

- Då kan jag också få perspektiv på allt det här, säger Kikki.

Dan Panas