Britney rädd för att tappa kläderna

NÖJE

Britney Spears är inte direkt känd för att ha stora kläder på sig. Tvärtom – det är åtsittande, väldigt utlämnande plagg som gäller. Sångerskan visar mycket av sin hud, men är noga med att inte visa allt. Nu visar det sig att hennes stora skräck är att tappa kläderna.

För att komma i den här dräkten krävs nog en hel del barnpuder.

Det kan inte vara lätt att sy scenkläder till Britney Spears. Plaggen ska vara utmanande och tajta, visa mycket – men inte allt. Britneys kostymdesigner Bart Mueller bekräftar att det inte alltid är en dans på rosor.

"Alla plagg måste vara säkra"

- Kreationerna handlar varken om mode eller showbiz. Det rör sig faktiskt mer om ingenjörskonst, säger han, enligt VG.

- Alla plagg måste vara hundra procent säkra. Det är en mardröm. Alla de tyger jag egentligen skulle kunna tänka mig att använda skulle bara hålla genom ett nummer eftersom Britney dansar så mycket. Därför måste jag tänka i helt andra banor när jag väljer material till henne, säger designern.

Barnpuder

Skulle det vara så att scenkläderna går sönder under en konsert är det inte hela världen. Bakom scen står nämligen ett antal skräddare som är beredda att rycka ut.

Men varje gång fröken Spears ska ta på sig scenkläderna får designer Mueller ändå hålla andan. Plaggen är så tajta att Britney får gnida in dem med barnpuder för att få dem på sig.

Karin Schmidt